Hei og god kjøttfri mandag!
Ukens kjøttfrie middagstips er “vegisterkaker” – og disse er skremmende like som medisterkaker, både i smak og utseende!
Denne tallerkenen ser kanskje kjedelig og grønnsaksfattig ut, men her er det blant annet både blomkål, kålrot, havregryn, potet og ris – med andre ord en hel haug med gode og nyttige næringsstoffer.
Til 2 porsjoner:
1 dl hvit ris + 1/2 ts salt
1/2 stor blomkål
1 dl små havregryn
1/2 ts malt ingefærpulver (eller litt fersk revet ingefær)
1 ts revet muskatnøtt
Evnt salt og pepper
Kok opp ris sammen med 1/2 ts salt. Hakk opp blomkålen i små buketter og kok til disse er møre (hell av vannet når de er ferdige). Ha den ferdigkokterisen, blomkålbiter, havregryn og krydder i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre dette til en jevn blanding.
Form små vegisterkaker og stek de i olje/smør til de er gyllenbrune på begge sider.
Som tilbehør kan du ha det man pleier å ha til medisterkaker/kjøttkaker. Jeg hadde kålrot-potetmos laget av 3-4 små poteter og 1/2 stor kålrot og brun saus.
Skjær opp i biter og kok til de er blitt møre. Hell av vannet, tilsett 1 ts smør og litt matfløte/melk og bruk stavmikseren til å lage en glatt pure.
Enjoy!
Oppskriften er fra Veganmisjonen – masse godt vegetarsnadder her! 😀
– Silje Bjørnstad –
Regner med middagen på sjukehuset er planlagt og tilrettelagt 🙂
Viagra Ordonnance En Pharmacie Levitra Generika Schweiz Priligy Dapoxetina Dosaggio [url=http://ac-hut.com]cialis 5 mg[/url] Propecia Pettorali Viagra Online Nz