Kjøttfri mandag: Vegisterkaker

Hei og god kjøttfri mandag!
Ukens kjøttfrie middagstips er “vegisterkaker” – og disse er skremmende like som medisterkaker, både i smak og utseende!

Denne tallerkenen ser kanskje kjedelig og grønnsaksfattig ut, men her er det blant annet både blomkål, kålrot, havregryn, potet og ris – med andre ord en hel haug med gode og nyttige næringsstoffer.

 

Til 2 porsjoner:
1 dl hvit ris + 1/2 ts salt 
1/2 stor blomkål
1 dl små havregryn
1/2 ts malt ingefærpulver (eller litt fersk revet ingefær)
1 ts revet muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Kok opp ris sammen med 1/2 ts salt. Hakk opp blomkålen i små buketter og kok til disse er møre (hell av vannet når de er ferdige). Ha den ferdigkokterisen, blomkålbiter, havregryn og krydder i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre dette til en jevn blanding.

 Form små vegisterkaker og stek de i olje/smør til de er gyllenbrune på begge sider. 

Som tilbehør kan du ha det man pleier å ha til medisterkaker/kjøttkaker. Jeg hadde kålrot-potetmos laget av 3-4 små poteter og 1/2 stor kålrot og brun saus. 

Skjær opp i biter og kok til de er blitt møre. Hell av vannet, tilsett 1 ts smør og litt matfløte/melk og bruk stavmikseren til å lage en glatt pure.

 

Enjoy!

Oppskriften er fra Veganmisjonen – masse godt vegetarsnadder her! 😀

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer
    1. Viagra Ordonnance En Pharmacie Levitra Generika Schweiz Priligy Dapoxetina Dosaggio [url=http://ac-hut.com]cialis 5 mg[/url] Propecia Pettorali Viagra Online Nz

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg