Siden jeg har planer fra når jeg står opp i morgen til “gud-vet-når-jeg-er-hjemme-på-kvelden” så kommer middagstips og oppskrift til “kjøttfri mandag” litt på forskudd denne gangen:
Vegatarsalat med spicy kikerter og pære:
2 porsjoner:
1 boks kikerter
Spicy krydderblanding (for eksempel 1 ts paprikapulver + 1 ts spisskummen + 1/2 ts chilipulver)
1 ss olje
1 stor pære
1 boks ananas
1 boks mais
1 stor paprika
Ca 75 gram revet ost
Hell av vannet til kikertene og tilsett krydder. Vend godt sammen og ha oppi en stekepanne sammen med 1 ss olje. Varm kikertene i 3-5 minutter, mens du har de andre ingrediensene i en bolle. Tilsett de varme, krydrede kikertene og strø over revet ost like før servering.
Jeg synes kombinasjon av søtt og sterkt er så utrolig godt!
Server med stykke godt, grovt brød.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –