I går ble det nok en vegetarmiddag med mine to vegetar-venninner 😉 Denne gangen var det en helt sinnsyk deilig og smakfull risotto-rett som stod på menyen.
Spinatrisotto cirka 3 porsjoner:
160 gram risottoris
100 gram frossen spinat (evnt 200 gram fersk)
1 løk
1-2 fedd hvitløk
6 dl buljong
2 ss hakket basilikum (kan sløyfes)
1 ss parmesan (kan sløyfes, strø over like før servering)
2 gulrøtter skjært opp i biter
Fres løk og presset hvitløksfedd i oljen til den er myk. Ha i risen og hell i cirka 1 dl buljong. Kok og rør til risen har absorbert buljongen. Gjenta dette til risen er myk og kremete. Bland i spinat og gulrotbiter til slutt, og eventuelt parmesan og basilikum.
Kan serveres som tilbehør eller som egen middagsrett. Risotto er jo en rett man kan variere i det uendelige med ulike type grønnsaker og andre ingredienser. Sopp, asparges, baconbiter og squash er bare noen forslag du kan prøve. 🙂
Også et fristende og sunt desserttips helt på tampen:
Ferske bær med vaniljekesam – så enkelt, SÅ GODT!
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
NAM ! takk for morgendagens middays tips 😀