Kjøttfri mandag: Vegetargryte med kokosmelk og kikerter

Ny uke, nye utfordringer (eller muligheter som jeg liker å kalle det ;)) og ikke minst, ny kjøttfri mandag. 

Her er oppskrift på en enkel og smakfull kikertgryte hvor du selv kan justere “styrkegraden”.
Til 4 porsjoner:
2 bokser hermetiske kikerter
1 boks hakket tomat
1 boks kokosmelk
1 stangselleri
1 løk
1-2 ss finhakket ingefær 
2-3 hvitløksfedd
2 ts buljongpulver
1 ts chilipulver eller 1/2-1 stk finhakket chili
2 ts paprikapulver
1-2 ts spisskummen

 Finhakk løk og ingefær, hakk opp stangselleri og la dette surre i 5 minutter i en gryte med litt olje. Tilsett tomater, kokosmelk, buljong og finhakket hvitløk (bruk gjerne hvitløkspresse). Smak til med krydder og kok opp. La gryten koke i ca 15 minutter. 
Server med for eksempel ris, nanbrød og noe grønt ved siden av. 
Enjoy!
– Silje Bjørnstad – 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg