Forskningstur og “Hvor mye bedre er egentlig go&mager-produktene?”

Hei!
Her har dagen gått i ett med blant annet pressetur sammen med Opplysningskontoret for frukt og grønt på formiddagen, kontorjobbing på Side2 på ettermiddagen og deretter trening og handlerunde på butikken senere på kvelden. 😀

Presseturen som var arrangert til frukt.no gikk denne gangen til Nofima på Ås hvor vi blant annet fikk vite mer om spennende forskning gjort på brokkoli, tomat og bær.

Deilige forfriskninger ventet på oss da vi ankom 😀 Oppskriftene til de hjemmelagde juice-smoothies-drikkene har jeg også fått, men de ligger på jobb så skal publisere de senere! Noen av ingrediensene i de ulike drikkene var i alle fall stangselleri, ingefær, banan og pasjonsfrukt – og ja, de var NAM! 😀

Flere forskere presenterte kort sine prosjekter og vi fikk også omvisning på ulike labaratorier hvor man stadig arbeider og forsker på ulike matprodukter og blant annet hva de består av, hva slags effekt de har på menneskekroppen og hvordan man kan “forske frem” enda bedre produkter.

For eksempel fikk vi en kort introduksjon om et apparat som bruker lysstråler til å finne ut vanninnholdet i poteter, og ved å vite vanninnholdet i potet kan man da finne ut hvilke sorter som er best egnet til koking, lefsebaking, påvirkning av glykemisk indeks og så videre. 

Lunsj fikk vi også! <3

Jeg kommer tilbake til mer informasjon om denne turen da jeg har skrevet artikkel for Side2. 😀 Det blir nok tomater som blir hovedfokuset, for her var det mye interessant for forbrukeren å vite! 😉

Ellers så har jeg skrevet denne artikkelen om “Go` & mager”-produkter sammenlignet med originale varianter – for det viste seg at enkelte “Go ` & mager”-produkter har jo et høyere saltinnhold og ganske likt kjøttinnhold sammenlignet med tilsvarende originale produkter. Så da måtte jeg ta en telefon til Gilde og Nortura. 😉

Les mer her: – Den sunnere varianten inneholder jo mer salt og mindre kjøtt?

Og sånn går no dagan! 😀

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg