Hei og god torsdag!
På jobb i går ble det mye sukkersøtt i form av både sjokoladepålegg og syltetøy.
Her er en artikkel hvor jeg og ernæringsfysiolog Anita Myrvang i somebody.no sier litt om innholdet av tilsatt i ulike søtpålegg.
Én av disse inneholder hele 150 sukkerbiter
Som det presiseres i artikkelen så er det ikke slik at vi nå FORBYR disse påleggene eller noe sånt. Det er opp til hver enkelt hva man velger og som jeg også skrev på Facebook:
Jeg mener ikke at det er noe “direkte galt” med søtpålegg i utgangspunktet, men det er mengden og hyppigheten av inntaket jeg mener man må være bevisst på. Det er jo mange andre mat- og drikkevarer som inneholder store doser tilsatt sukker også, så da kan det være greit med en slik oversikt iblant samt litt informasjon om hva som er “best/sunnest” av “sukkerbombene/verstingene” Og ikke minst hva slags andre ingredienser produktet består av for å se hvilke andre eventuelle næringsstoffer man får i seg.
Også så jeg episoden av Matagentene som vises på TV 2 i kveld klokken 20:00. De ser nærmere på blant annet innholdet i syltetøy og finner ut at enkelte syltetøy-varianter inneholder mer sukker enn bær:
Tenker jeg bare stopper der jeg… 😉
Ha en herlig kveld! 😀
– Silje Bjørnstad –
Alt er farlig….
Alt er sunt…
Det er mengde det kommer an på 😉