Sukkerinnhold i søtpålegg og syltetøy

Hei og god torsdag!

På jobb i går ble det mye sukkersøtt i form av både sjokoladepålegg og syltetøy.

Her er en artikkel hvor jeg og ernæringsfysiolog Anita Myrvang i somebody.no sier litt om innholdet av tilsatt i ulike søtpålegg. 

Én av disse inneholder hele 150 sukkerbiter

 

TILSATT SUKKER: Side2 har sett nærmere på innholdet av tilsatt sukker i 15 utvalgte søtpålegg-produkter.

 

Som det presiseres i artikkelen så er det ikke slik at vi nå FORBYR disse påleggene eller noe sånt. Det er opp til hver enkelt hva man velger og som jeg også skrev på Facebook:

Jeg mener ikke at det er noe “direkte galt” med søtpålegg i utgangspunktet, men det er mengden og hyppigheten av inntaket jeg mener man må være bevisst på. Det er jo mange andre mat- og drikkevarer som inneholder store doser tilsatt sukker også, så da kan det være greit med en slik oversikt iblant samt litt informasjon om hva som er “best/sunnest” av “sukkerbombene/verstingene”  Og ikke minst hva slags andre ingredienser produktet består av for å se hvilke andre eventuelle næringsstoffer man får i seg.

Også så jeg episoden av Matagentene som vises på TV 2 i kveld klokken 20:00. De ser nærmere på blant annet innholdet i syltetøy og finner ut at enkelte syltetøy-varianter inneholder mer sukker enn bær:

– Dette er helt ekstremt

MATHJELP: «Matagentene» ser nærmere på innholdet av bær og sukker i syltetøy.

Tenker jeg bare stopper der jeg… 😉

Ha en herlig kveld! 😀

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg