Fisk og fiskeprodukter – dette bør du se etter

Hei og god søndag! 🙂

Tidligere i uka var det en artikkel på kk.no som handlet om fisk der jeg snakket litt om hvorfor det er bra å spise fisk, hva slags næringsstoffer den gir og så videre. Fisk er en god kilde til flere viktige næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet vitamin D, omega-3-fettsyrer, sink, jod og B12-vitamin. Fisk er også rik på fullverdig protein (inneholder alle de essensielle aminosyrene).

Det finnes mange ulike fiskeslag og fiskeprodukter, og innholdet av ulike vitaminer og fettsyrer er varierende. Når du velger ferdige fiskeprodukter, som for eksempel fiskeboller og fiskekaker, så er det lurt å sammenligne innholdet av fisk på ingredienslisten. Mange fiskeprodukter inneholder mindre enn 50 prosent fisk og da kan man jo lure på om det egentlig burde kalles et fiskeprodukt. Men et enkelt tips er å gå for de produktene med høyest andel rent fiskekjøtt og mest protein.

Når det gjelder bearbeide kjøtt- og fiskeprodukter generelt så husk at jo mer bearbeidet et produkt er, desto mindre vitaminer og mineraler inneholder det. Det er en av de største grunnene til å velge rene og naturlige råvarer 😉

For all del, jeg spiser også ferdigprodukter en gang i blant, men da er jeg enda mer oppmerksom på å ha rikelig med næringsrikt tilbehør. 

 Fiskeboller er så godt! Og med hjemmelaget hvit saus, poteter, erter og gulrøtter så får man i seg en ganske god del av de gode næringsstoffene likevel 😉

Her er et utdrag fra artikkelen som du finner her:

At du ikke spiser fisk alene har ingen direkte negativ effekt på kroppen, men siden fisk er en god kilde til vitamin D og omega-3, mener Bjørnstad det er viktig at du er klar over hvordan du skal få dekket dette behovet på andre måter dersom du ikke inkluderer fisk og sjømat i kostholdet ditt. 

– Dersom du ikke spiser fet fisk regelmessig anbefales det at du tar et daglig tilskudd av tran eller et annet omega-3-tilskudd. De som ikke har et tilstrekkelig inntak av vitamin D, bør ta tran eller et annet vitamin D-tilskudd daglig i de periodene av året der de får lite sol på kroppen, forteller hun.

 

Bjørnstad forteller videre at dersom du ønsker å prøvesmake fisk, finnes det ikke noe enkelt fasitsvar på hvilken fisk som smaker bedre i forhold til andre.

– Vi har alle ulik smak. Det er for eksempel mange som elsker laks, mens andre igjen synes kokt torsk er den beste fiskeretten. Jeg anbefaler deg heller å tenke på hvordan du tilbereder fisken og hva slags tilbehør du ønsker å ha ved siden av. Selv om du ikke skulle like et konkret fiskeslag, så trenger ikke det bety ar du ikke liker noe fisk.

– Bruk tilbehør du vet du er glad i og prøv deg frem med fiskeretter med ulike marinader, krydderurter og sauser. Husk også at man ofte må smake på ting flere ganger, opptil 12 til 15 ganger, for å lære seg å like en ny matvare hvis den ikke smakte som du hadde håpet på den første gangen.

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg