Påskegodt-alternativer

Hei og god påskeaften-lørdag!

Før påske skrev jeg en artikkel om “sunn påskegodt” for de som ønsker litt variasjon til det tradisjonelle smågodtet, påskemarsipan og påskesjokolade. 

Her er noen tips og oppskrifter som passer fint for både store og små nå i påskehøytiden hvis man savner litt mer næringsrike alternativer til alt det sukkersøte 😉 

I tillegg er det jo ofte billigere og sunnere å lage sin egen turmiks og snop der man for eksempel kan mikse og trikse med de ingrediensene man selv liker best og redusere på sukkerinnholdet.

SUNNE FRISTELSER: Hva med en appelsindessert eller hjemmelaget marsipan som du kan kose deg med i påsken?

Sunne påskenøtter
Nøtter og mandler har såkalt lav glykemisk indeks og belastning, noe som gir liten innvirkning på blodsukkeret. Selv om nøtter inneholder en god del fett, så er dette de sunne fettsyrene. I tillegg inneholder de mye proteiner og fiber, samt viktige mineraler og vitaminer.

Appelsinsmoothie – 1 porsjon  

1 appelsin

1 ss honning

1 dl melonyoghurt

1 rute hakket mørk sjokolade

Appelsiner hører med til påske. Her får du tips til en forfriskende og mettende smoothie! Skrell appelsinen og bland sammen med honning og yoghurt i en blender. Kjør til blandingen er jevn og fin. Ha smoothiedrikken i et glass og dryss over hakket mørk sjokolade på toppen.

Hjemmelaget, sukkerfri påskemarsipan – 12 – 16 biter
90 gram mandelmel

60 gram sukrinmelis

2 eggehviter

2-3 dråper mandelessens

Gul konditorfarge


Bland alle ingrediensene sammen, og la deigen hvile i 15 minutter. Del opp marsipanblandingen i 12-16 like store biter og trill kuler.

Appelsinskiver med revet sjokolade og nøtter – 4 porsjoner
2 appelsiner

40 gram mørk sjokolade (minst 70% kakao)

5 stk hakkede valnøttkjerner

Skrell appelsinene og fjern hinnen på hver appelsinbåt. Legg appelsinbåtene i en skål og strø over hakkede valnøtter og revet sjokolade.

Sunnere kakao – 4 porsjoner 

5 ss kakaopulver

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker eller ¼ vaniljestang

1 bit mørk sjokolade (minst 70 %), hakket

4 ss vann

1 liter lettmelk

Bland kakaopulver og sukker (og frøene fra vaniljestangen) og tilsett vannet. Rør godt til sammen til alle klumpene er bort. Tilsett sjokoladen og melk. Kok opp mens du rører hele tiden. Melk inneholder viktige vitaminer og mineraler som blant annet kalsium, jod og B-vitaminer. Kakaopulveret og mørk sjokolade inneholder antioksidanter som har positiv effekt på helsen vår.

Hjemmelaget fruktnøttblanding, perfekt til å ha med på tur – 1 porsjon 

2 ruter mørk sjokolade (minst 70% kakao)

2 tørkede aprikoser

20 usaltede nøtter (for eksempel en miks peanøtter og hasselnøtter)

Knekk opp sjokoladerutene i mindre biter og del aprikosbitene i mindre biter. Ha alt oppi en boks med lokk eller en pose og ta med på tur.

ENJOY!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg