Dette er det sunneste kjøttet å legge på grillen

Hei ja.

Etter en lang dag var man endelig tilbake i heimen og egentlig bare klar for å komme seg i seng for å lade seg opp til en ny dag i morgen ;p

I dag har jeg blant annet skrevet om valg av kjøtt og kjøttprodukter som grillmat. Det er jo mange som startet grillsesongen i påskeferien og med det knallværet mange opplever nå om dagen er det også en god del som er godt i gang med årets grillsesong. 

KJØTT

 

Både rødt og hvitt kjøtt inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet fullverdig protein, jern, sink og en rekke B-vitaminer. En av grunnene til at du bør gå for rene kjøttprodukter fremfor bearbeidede produkter er at dette har en høyere andel av protein, mindre fett og inneholder mer vitaminer og mineraler.

Generelt gjelder det at jo mindre bearbeidet kjøttmaten er, desto mer vitaminer, mineraler og proteiner inneholder den. Omvendt gjelder for innholdet av fett der man som regel ser at jo mer bearbeidet en matvare er, desto mer fett inneholder den. Bearbeidet mat inneholder også ofte en del salt samt tilsetningsstoffer som påvirker smak, utseende og konsistens.

Rene kjøttstykker inneholder gjerne dobbelt så mye protein sammenlignet med for eksempel tradisjonelle grillpølser. I tillegg har bearbeidede kjøttprodukter en høyere andel fett, noe som også bidrar til at kaloriinnholdet per 100 gram øker.

Rent kjøtt uten synlig fett inneholder nesten ikke fett. Det er generelt mindre fett i rent kjøtt enn i produserte varer som kjøttkaker og pølser. Så hvis du ønsker sunt og magert kjøtt er det enkleste å velge rent kjøtt uten synlig fett.

Det sunneste kjøttet du kan putte på grillen vil derfor være kylling- og kalkunfileter og rene kjøttstykker av for eksempel biff og svin. 

 

Ellers er det lurt å se etter nøkkelhullsmerket kjøtt og kjøttprodukter.

Ikke glem at FISK også er ypperlig til å legge på grillen.

 

Fem gode grunner til å velge rent kjøtt fremfor bearbeidede produkter

– Inneholder mer vitaminer og mineraler

– Inneholder mindre salt

– Inneholder mindre fett og kalorier

– Inneholder færre tilsetningsstoffer

      – Inneholder mer protein som blant annet bidrar til en bedre og mer langvarig metthetsfølelse.

GOD GRILLINGS! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg