Søndag i dag, men kjøttfri mandag i morgen. Så derfor kommer et tips til en deilig, smakfull vegetarrett: Thailandsk Green Curry med masse grønnsaker og kikerter.
Du trenger:
Valgfrie grønnsaker (jeg bruker for eksempel wokpose + 1-2 gulrøtter + 1/2 brokkoli)
1 boks kikerter
1 boks kokosmelk
4 ss green curry
2 ss fiskesaus
En klype Sukrin gold (eller brunt sukker)
En håndfull thaibasilikum
2-3 limeblader (Finnes i større dagligvarebutikker med asiatiske varer)
1 god neve cashewnøtter
Kok/wok grønnsakene lett et par minutter så de blir gjennomvare. Ha green curry paste i en egen kjele og stek den i cirka ett minutt før du tilsetter kokosmelk. Rør godt sammen og skru ned varmen. Tilsett fiskesaus og sukrin gold. Ha i limeblader og chili og la dette fortsette å putre. Smak på currysausen – tilsett grønn chili for “hottere” smak. Til slutt har du oppi grønnsakene og kikerter. La dette stå å bli varmt før du serverer. Nøttene kan du ha oppi den varme gryta eller drysse over like før servering.
Server med ris eller nudler hvis du ønsker det.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –