Hei og god kjøttfri mandag!
I dag er det middagstips med tofu. Tofu er laget av soyabønner og blir også kalt for “bønne-ost”. Dette er en fullverdig proteinkilde på lik linje som for eksempel melk, egg og kjøtt, i tillegg til at du får i deg blant annet B-vitaminer og jern.
Prøv det for eksempel i gryteretter, pastaretter, wok og lignende retter man bruker kjøtt.
Jeg har blant annet prøvd tofu i red curry thaigryte og yummy!
RedCurry-sausen lager man enkelt selv med følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 ts red curry paste (mindre hvis du ikke ønsker det så sterkt
1-2 ss fiskesaus
3 stk limeblader
1 ss sukker
1/2 stk chili
2 ss koriander (kan sløyfes)
Stek først curry paste i en kjele og tilsett deretter kokosmelken, rør godt rundt. Smak til med fiskesaus og limeblader (disse skal ikke spises, brukes kun for å sette smak;) ). Tilsett ønskede grønnsaker og tofubiter. Dryss over koriander like før servering. (Jeg byttet ut koriander med cashewnøtter 😉 )
Server med ris eller nudler.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –