Kjøttfri mandag: thailandsk red curry med tofu

Hei og god kjøttfri mandag!

I dag er det middagstips med tofu. Tofu er laget av soyabønner og blir også kalt for “bønne-ost”. Dette er en fullverdig proteinkilde på lik linje som for eksempel melk, egg og kjøtt, i tillegg til at du får i deg blant annet B-vitaminer og jern.

Prøv det for eksempel i gryteretter, pastaretter, wok og lignende retter man bruker kjøtt.

Jeg har blant annet prøvd tofu i red curry thaigryte og yummy!

RedCurry-sausen lager man enkelt selv med følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 ts red curry paste (mindre hvis du ikke ønsker det så sterkt
1-2 ss fiskesaus
3 stk limeblader
1 ss sukker
1/2 stk chili
2 ss koriander (kan sløyfes)

Stek først curry paste i en kjele og tilsett deretter kokosmelken, rør godt rundt. Smak til med fiskesaus og limeblader (disse skal ikke spises, brukes kun for å sette smak;) ). Tilsett ønskede grønnsaker og tofubiter. Dryss over koriander like før servering. (Jeg byttet ut koriander med cashewnøtter 😉 )

Server med ris eller nudler.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg