Fortsatt skyfri himmel, sydentemperaturer og steikende sol fra morgen til kveld! Det er perfekt grillvær og som tidligere nevnt ble denne ukas kjøttfrie dag på onsdag istedet for på mandag.
Derfor ble det vegetarmat på grillen i dag med vegetarburgere laget av soyaprotein, søtpotetmos, grillede maiskolber og grønnsaker i alumuniusfolie.
Sunt, godt og enkelt! 😀
Grønnsakspakkene bestod av champignon, paprikastrimler, squashbiter, rødløk og en liten klatt smør (kan også bruke olje) og legges på varm grill i cirka 10-15 minutter til grønnsakene er blitt møre og godt.
Søtpotetmos lages av kokte søtpotetbiter som moses med en stavmikser sammen med en klatt smør og litt fløte eller melk.
Og selvfølgelig ble det dessert.
Norske jordbær med vaniljeis – er klassisk sommerfavoritt.
Det finnes mye digg vegetarmat som kan grilles. Grønnsaker er selvfølgelig et alternativ i ulike varianer (aluminiumsfoliepakker, grønnsaksspyd, fylte champignon etc), grillspyd med marinert tofu, grillede potetskiver, vegetarquesadilla (tacolefser med ost og grønnsaksfyll servert med rømmes, salsa, guacamole), grillede sandwich og så videre.
Enjoy! 🙂
– Silje Bjørnstad –
Maiken- blogg om hverdag.
Kjempe fin blogg du har!