Hei!
I går kombinerte jeg lunsj med jobb ved å smake på noen av de nye Greenlight-rettene til Peppes Pizza.
I mai lanserte nemlig pizzakjeden den nye serien «Greenlight» med retter de mener er et “lettere og sunnere” valg. Ifølge hjemmesidene til Peppes Pizza inneholder rettene maks 600 kcal per porsjon og de bidrar betydelig til å bidra med de anbefalte “5 om dagen”.
Her er det nødvendigvis ikke pizzaene som gjør retten mer næringsrik og sunnere, men salaten, og det enkle faktum at man har byttet ut en halv pizza med en porsjon salat.
Serien består av pizzaer, salater, sandwich og en egen dessert
I en pressemelding sendt ut av Peppes Pizza i mai i år står det blant annet:
– Pizzaene fra den nye GreenLight-serien er helsebringende. De nye pizzaene er så sunne at man kan spise dem til middag hver dag, sier kvalitetssjef Vibeke Bryhn-Hansen hos Peppes Pizza i en pressemelding.
– Denne pizzaen gir bedre helse, sier hennes kollega, direktør for mat og drikke i Peppes Pizza, Tor Morten Myrseth i samme pressemelding.
Sammen med en journalistkollega testet vi 2 ulike pizzaer og en sandwich, samt tok en nærmere titt på næringsinnholdet.
Hele saken kan du lese her:
Peppes Pizza mener disse pizzaene gir deg bedre helse
Både pizzaene og sandwichen smakte godt, men å gå ut med å si at “disse pizzaene gir deg bedre helse“, synes jeg personlig blir å dra det litt for langt.
Jeg stiller også spørsmålstegn ved å bruke chorizopølse på en «sunnere pizza» når det finnes så mange andre og bedre alternativer. For eksempel kylling eller skinke. Jeg synes også det kan bli litt feil å stemple en pizza som veldig mye «sunnere» når det likevel blir brukt en fin pizzabunn laget av hvetemel og man ser det «renner fett» av den. Det er ikke nødvendigvis pizzaen i seg selv som er supersunn her, bare fordi den har blitt toppet med brokkolibuketter. Det er nok mer det at man har byttet ut halve pizzaen med en salat som gjør retten sunnere og mer næringsrik, og dette er jo et kjent og enkelt triks som alle burde benytte seg av for å gjøre pizzamiddagen sunnere, altså mindre pizza og mer salat…
I tillegg inneholder mange av disse Greenlight-rettene en hel haug med salt, noe som ikke akkurat er gunstig i en periode hvor Helse-Norge jobber på spreng for å få ned saltinntaket hos den norske befolkningen. For eksempel så inneholder porsjonen med blomkålpizza hele 5 gram salt, noe som er maks anbefalt grense for dagsbehovet!
Altså, FEM GRAM SALT I EN PORSJON?!? LES MER OM GREENLIGHT-RETTENE OG NÆRINGSINNHOLDET HER
Greit nok at man ikke går på Peppes for å “spise sunt”, men greia her er at jeg rett og slett synes det blir helt misvisende og totalt FEIL å si at “Disse pizzaene gir deg bedre helse”….
Så det så.
– Silje Bjørnstad –