Kjøttfri mandag: Stekt ris med grønnsaker

God mandag, og det er en ny kjøttfri mandag for min del. 

Dagens tips til vegetaroppskrift er stekt ris med grønnsaker.

Det går kjapt, er en genial måte å bruke opp restemat på, det smaker digg og retten bidrar til at du enkelt får i deg grønnsaker.

Du trenger:

Ferdigkokt ris, avkjølt (Jeg brukte risrester fra helgen så er usikker på hvor mye dette var, men beregn cirka 1,5 dl – 2 dl ferdigkokt ris per pers)
Valgfrie grønnsaker/belgfrukter (Jeg brukte gulrot, paprika og erter) 
1-2 ss olje til å steke i
2 egg 

Varm oljen i en stekepanne og tilsett grønnsakene som du har skjært i små biter. La dette surre i oljen i cirka 1-2 minutter  før du tilsetter den ferdigkokte risen og rør godt rundt.

Etter er par minutter skyver du ris- og grønnsaksblandingen utover mot siden slik at du lager et hull i midten av stekepannen. Knekk eggene i dette “hullet” og rør litt rundt til det får en litt eggerøreaktig konsistens og bland deretter eggene med risen og grønnsakene. Den stekte risen er ferdig når eggeblandingen har stivnet til ordentlig “eggerørekonsistens”. Smak til med salt og pepper. 

Tips: Quorn (sopp-protein) og belgfrukter som bønner og kikerter er eksempler på vegetariske ingredienser som øker proteininnholdet i retten hvis du ønsker det. Ellers så smaker det også godt med litt ristede cashewnøtter eller pinjekjerner på toppen som også øker innholdet av sunne fettsyrer. 

Enjoy! 🙂

Ellers så ble det en bitteliten økt på formiddagen i dag med blant annet smalbenk og chins, men nå MÅ jeg starte jobbdagen.

Ha en herlig mandag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg