Tirsdagstrening og ShapeUp-jubileumsfest

Hei og god tirsdag!

En treningsøkt på formiddagen etter frokost er en helt perfekt måte å starte dagen på for min del. Så det gjør jeg så ofte jeg har muligheten – det er så digg å tusle ut med det endorfinruset i kroppen før man faktisk setter i gang jobbdagen, sosiale aktiviteter og andre ting, synes jeg da 🙂

I dag ble det blant annet knebøy 6x6x62,5kg + 5×5 dips + 2 mageøvelser (crunch i redcord og russian twist) + bicepsøvelse (faktisk… :p)

Så nå blir det litt kontorjobbing hjemmefra før jeg skal på jubileumsfest for bladet DetNye ShapeUp ved 16-tiden. De feirer nemlig 30 år (!) i år og kveldens program består av blant annet foredrag av Kari Traa og personlig trener Martin Norum. Så blir det goodiebags, fingermat og ikke minst så blir det veldig hyggelig å møte mange kjente igjen. 🙂

Jeg har forresten to saker i jubileumsutgaven, og jeg ser at begge “made the front page”! 😀 

De sakene er “15 sunne mellommåltider rett fra butikken” og “Stappfullt treningssenter? Her er øvelsene som alltid funker”. Jeg kommer tilbake til disse da jeg selv har fått bladet 😉

Ha en herlig og sporty tirsdag videre!! 

– Silje Bjørnstad – 

 

 

6 kommentarer
    1. Geriatriks: Har fått meg “ordentlig” utstyr til knebøy/frontbøy/vektløfting heter det 🙂
      Så slipper jeg å låne Fredrik sine. Hehe.
      Og skal sies at jeg er veldig fornøyd med disse da!

    2. Ser at professor Christian Drevon uttaler seg om bl.a. koksfett på VG nett i dag. Han slakter nærmest Cocosa og dens påståtte helsefordeler. Jeg lurer på hva du med din kunnskap og erfaring mener om dette omdiskuterte kokosfettet?

    3. Siv: Hei! Jeg er ikke den personen som har lest flest vitenskapelige studier når det gjelder kokosolje og dens fettsyrer og hva slags påvirkning den eventuelt har/ikke har når det gjelder helsa vår, men jeg vet at det er gjort ulike studier med ulike resultater i forhold til de påståtte helsefordelene. En av grunnene til at kokosolje har fått et “dårlig rykte” skyldes nok det høye innholdet av mettet fett, men så er det også mange som mener denne oljen har positiv virkning fordi kokosolje er rik på “mellomkjedete fettsyrer” (også kjent som MCT), som enkelt forklart sier noe om “fettsyrenes kjedelengde”. Kort fortalt så blir MCT raskere brutt ned til energi i kroppen (derfor påstanden om økt forbrenning), men det trengs mer forskning på kokosfett og dens effekt på mennesker for å kunne si noe mer konkret om hvor helsemessig det er i det store og det hele. Og det jeg mener er noe av det viktiste er å finne ut mer om “hvor mye” man kan ta innta for å oppnå eventuelle positive helseeffekter fremfor en eventuell negativ effekt, altså at det er dosen som avgjør hvor trygt noe er. Min personlige mening generelt er at det er mengden av et bestemt produkt og ikke minst det helhetlige kostholdet som har noe å si for hvor sunt og næringsrikt man spiser.

      Når det er sagt så vær også klar over at mange produsenter dokumenterer sine salgspåstander og helsepåstander med studier som selvfølgelig da støtter opp disse påstandene, men det betyr ikke at det ikke finnes vitenskapelige studier som viser det motsatte. Så husk at det ofte er muligens en større økonomisk interesse for å fremme et produkt, fremfor å kanskje tenke på hva som faktisk er helsemessig gunstig.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg