Kjøttfri mandag: hjemmelaget, superenkel blomkålsuppe

Hei og god mandag!

Jobbdagen min startet 05:30 i dag og nå har jeg nettopp landet i Ålesund, og her vil det gå slag i slag. 

Men det er jo kjøttfri mandag så er kommer et tips til en sunn, enkel og smakfull vegetarrett, nemlig hjemmelaget blomkålsuppe.

Suppe er jo skikkelig høstmat for min del og i tillegg så er dette en genial måte på å få i seg mer grønnsaker på, for her kan man bruke omtrent alt.

Til 2 porsjoner:

1 blomkål
1/2 løk
2 dl vann eller grønnsakskraft 
1 dl melk (eller matfløte)
Litt revet muskatnøtt
Salt og pepper

Hakk opp løk i små biter som du freser litt i olje i en kjele. Skjær opp blomkålen i små buketter som du koker sammen med vann i samme kjele, tilsett matfløte og melk etter hvert.  Når blomkålbitene er blitt møre har du oppi resten av melken/fløten hvis det er noe igjen og bruk en stavmikser til å få en jevn, kremete suppe. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. 

Server med for eksempel grovt brød og litt grønt på toppen. (For eksempel gressløk, vårløk, purreløk etc).

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg