Hei og god mandag!
Jobbdagen min startet 05:30 i dag og nå har jeg nettopp landet i Ålesund, og her vil det gå slag i slag.
Men det er jo kjøttfri mandag så er kommer et tips til en sunn, enkel og smakfull vegetarrett, nemlig hjemmelaget blomkålsuppe.
Suppe er jo skikkelig høstmat for min del og i tillegg så er dette en genial måte på å få i seg mer grønnsaker på, for her kan man bruke omtrent alt.
Til 2 porsjoner:
1 blomkål
1/2 løk
2 dl vann eller grønnsakskraft
1 dl melk (eller matfløte)
Litt revet muskatnøtt
Salt og pepper
Hakk opp løk i små biter som du freser litt i olje i en kjele. Skjær opp blomkålen i små buketter som du koker sammen med vann i samme kjele, tilsett matfløte og melk etter hvert. Når blomkålbitene er blitt møre har du oppi resten av melken/fløten hvis det er noe igjen og bruk en stavmikser til å få en jevn, kremete suppe. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
Server med for eksempel grovt brød og litt grønt på toppen. (For eksempel gressløk, vårløk, purreløk etc).
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Det så godt ut 🙂