God (kjøttfri) mandag.
Tidligere har jeg tipset om både grønn og rød curry, og denne gangen er det gul curry som står på den vegetariske menyen.
Dette er den mildeste curryvarianten av disse tre (rød er sterkest), og personlig er jeg størst fan av den grønne. Men det er jo deilig med litt variasjon og i tillegg er denne megaenkel å lage selv.
Du trenger – 2-3 porsjoner:
2 toppede ss med gul curry paste
2 ts fiskesaus
1 boks kokosmelk
1-2 dl vann/grønnsakskraft
1-2 ts limejuice
1 ts palmesukker (eller annen sukker)
1 halv stor løk
2-300 gram qournbiter (sopp-protein)
Diverse grønnsaker (jeg brukte frosne wokgrønnsaker)
Stek qournbiter i en stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Wok grønnsaker lett i en wokpanne. Ta ut grønnsakene og ha i halvparten av kokosmelken og curry paste. Fres i noen minutter og tilsett deretter quornbitene. Ha i resten av kokosmelken og spe med vann/grønnsakskraft til ønsket tykkelse. Ha i oppskjært løk, palmesukker, fiskesaus og limejuice. La det småkoke i 25-30 minutter, ha i grønnsakene de siste 5-10 minuttene.
Server med ris eller nudler.
Og en liten klassisk dessert som en søt avslutning (som jeg synes er veldig deilig etter et litt sterkere måltid):
Fruktsalat med vaniljekesam <3 Denne lager du når gryta står og godgjør seg 😉
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Nam, dette så godt ut og må prøves! Så flott med kjøttfri Mandag!:)
Ane Louise: Kan absolutt anbefales! Jeg elsker curryretter da, og det er jo så enkelt. Litt paste – kokosmelk – fiskesaus og voilá 🙂
Hei! så kjempegodt ut, men lurer på hvor du kjøper quornbiter? Finner fe ikke på Kiwi iallefall.. 🙁
Maria: Hei!
Jeg får i alle fall tak i quorn på Meny-butikker her i Norge og de har de sikkert på lignende fullsortimentsbutikker (og helsekostbutikker muligens), ellers hamstrer jeg når jeg er i Sverige.:)