Hei!
Blåmandag eller ikke, det er uansett kjøttfri mandag og dagens tips til en smakfull vegetarrett er den kinesiske wokretten chop suey.
Både wok, curryretter og gryteretter er mine favoritter når det gjelder vegetarmat. Masse deilige smaker, krydder og ikke minst mange forskjellige grønnsaker i en og samme rett.
Min chop suey er veldig enkel og her har jeg rett og slett brukt ferdig woksaus, men derimot FERSKE, crispy grønnsaker.
Grønnsakene skjæres opp og marineres i en saus bestående av litt soyasaus og østerssaus. Så varmes dette opp i en wokpanne sammen med litt sesamolje hvis du har, heller over saus og lar det bli varmt. Server med for eksempel ris eller nudler, og gjerne ristede cashewnøtter på toppen som jeg ikke hadde i skapet denne gangen. Men som absolutt kan anbefales, både for smakens skyld, men også for å øke innholder av sunt fett, protein og fiber i vegetar-woken 🙂
Enjoy!
Oppskrift til chop suey med hjemmelaget saus finner du for eksempel på Veganmisjonen.com som er et ypperlig nettsted for inspirasjon til vegetarretter!
– Silje Bjørnstad –