Hei og god onsdag!
Hvert år får jeg spørsmål om “sunnere” julebakst og julegodterier, og her kommer en oppskrift på sukkerfri marsipan som sikkert mange av dere kjenner fra før.
Sukkerfri julemarsipan:
2 eggehviter
90 gram mandelmel
60 gram sukrinmelis
2 dråper mandelessens
Alt blandes i en bolle til en fast deig.
La deigen hvile i 15 minutter før du former til kuler eller andre figurer. Jeg hadde egentlig planer om å lage marsipangris ved hjelp av pepperkakeform, men fant kjapt ut at jeg ikke hadde grisefigur-pepperkakeform, så da ble det en stjerne i stedet, samt noen marsipankuler.
Marsipanen kan selvfølgelig nytes som den er, eller pynt med smeltet sjokolade, rull dem i kokos eller lignende og sett det kaldt. Konditorfarger kan også være et tips! 🙂
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Dette må prøves! Hvor har du fått tak i den fine stjerneforma? 🙂
Renate: Den er faktisk fra IKEA! 🙂 Men det finnes sikkert mange andre fine stjerneformer i andre butikker også altså 😉
Lykke til 😀