Kjøttfri mandag: hjemmelaget tomatsuppe på null komma niks

Hei!

Da var det allerede 8.desember og kun 16 dager igjen til julaften! 😀

Ny uke og ny mandag betyr ny, kjøttfri mandag for min del og hjemmelagde supper er virkelig noe som man bør lage mer av. I tillegg til at det varmer godt nå på kalde vinterdager så er det superenkelt å lage selv og det er så mye deilig man kan trylle frem ved hjelp av grønnsaker, fløte/grønnsakskraft eller lignende og stavmikser 😉

Det er jo en relativ billig rett også, og en ypperlig måte til å få i seg mer grønnsaker.

I dag er det hjemmelaget tomatsuppe som står på menyen. 

Til 1 STOR porsjon, eventuelt 2 små:
1 boks hermetiske tomater (jeg brukte med hvitløkssmak)
1 ss tomatpure
En skvett matfløte/grønnsakskraft (Men fløte anbefales for smakens skyld 😉 Jeg bruker “lettere matfløte” og syned det fungerer veldig bra )
1/2 rødløk (kan bruke vanlig løk eller 1-2 stk sjalottløk)
Litt smør eller olje med nøytral smak (for eksempel rapsolje)
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)

Skjær opp løk i små biter og fres dette i olje/smør i en kjele. Deretter har du oppi tomatene og tomatpure (og evntuelt knust hvitløksfedd). Rør godt sammen og smak til med fløte/grønnsakskraft. Bruk en stavmikser til å få en glatt, men litt tykk suppe. Server med kokt egg og grovt brød. (Ha gjerne en liten stripe med fløte eller melk oppi suppen like før servering).

Det her tok meg maks ti minutter. Egg kan man selvfølgelig koke mens man lager suppe 🙂

Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad – 

4 kommentarer
    1. NAM, dette så jo kjempe godt ut! Har aldri smakt hjemmelaget tomatsuppe før, så det spørs om jeg bare må løpe til butikken etterpå for å kjøpe inn det som trengs 🙂 Takk for oppskriften!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg