God torsdag, suppetorsdag for å være eksakt, et begrep jeg har lånt fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
De slår et slag for å inneføre suppetorsdag. Hjemmelaget suppe er enkelt å lage. sunt, billig og en ypperlig måte på å få i seg flere grønnsaker. Også er det et perfekt alternativ til å bruke opp eventuelle rester. Mitt beste redskap når det gjelder å lage supper er stavmikseren, i alle fall når det er supper laget av grønnsaker som for eksempel tomatsuppe, søtpotetsuppe, blomkålsuppe og så vider. -Da er det som regel bare å koke opp de ingrediensene man måtte ønske, tilsette litt fløre eller lignende og mose i vei.
Denne suppetorsdagen er det hjemmelaget ertesuppe som står på menyen, og jeg ble seriøst overrasket hvor utrolig digg smak denne enkle grønne suppa hadde!
Til 1 stor porsjon:
1/3 rødløk (kan også bruke sjalottløk eller gul løk)
Litt olje til å steke løken i (velg en olje med nøytral smak, som for eksempel rapsolje)
1 skvett matfløte
300 gram selskapserter
1/3 rødløk (kan også bruke sjalottløk eller gul løk)
Litt olje til å steke løken i (velg en olje med nøytral smak, som for eksempel rapsolje)
1 skvett matfløte
300 gram selskapserter
Litt vann eller grønnsaksbuljong
Skjær opp løken og surr den i olje i en kjele 1-2 minutter. Ha oppi ertene og bland sammen før du tilsetter væske. (Jeg slumper jo alltid, men kanskje 1 dl fløte og 1,5 – 2 dl vann/grønnsakskraft, så bare tilsetter du mer væske om du ønsker en tynnere konsistens). La det hele koke et par minutter før du tar kjelen til side og bruker en stavmikser til å få en jevn, glatt suppe.
Dryss gjerne en liten neve pinjekjerner over suppen like før servering.
Enjoy!
Ja, også må jeg bare ha med gårsdagens høydepunkt:
Litt dingling i dørkarmen hjemme og 6 pullups uten skuldersmerte 😀 Nå er det bare dips som gjenstår! 😀 (vet det er mørkt klipp…)
Ha en strålende torsdag, snart helg igjen!
– Silje Bjørnstad
3 kommentarer
nam!! 😀
Titter innom for å ønske deg en finfin torsdag! Snart helg 😀
så god ut 😀