“Bli-frisk-lapskaus”

Hei og god mandag! TO dager igjen til jul og 3 timer igjen til jeg kan starte juleferien. Jeg gleder meg så sykt til å sette meg i bilen i kveld, dure hjemover med “Driving home for Christmas” på høytalerne og ikke minst se Lexie og familien igjen. 

Formen er så mye bedre også, jeg har puttet ingefær i omtrent alt jeg spiser og drikker, et kjerringråd jeg faktisk har stor tiltro til ;p

Det er jo kjøttfri mandag i dag, men min veggisdag må flyttes til en annen dag denne uka så i dag er vegetarrrett byttes ut med “bli frisk-rett”. 

Dette er rett og slett pølselapskaus gjort på under 10 minutter, med den “hemmelige super-ingrediensen” ingefær 😉

Til 2 porsjoner:
400-500 gram pølser (Jeg brukte kylling- og kalkunpølser, faktisk grillpølser, men det funket perfekt. Ellers er kjøttpølser også å anbefale)
600-700 gram lapskausgrønnsaker (Jeg bruker lapskausblanding fra frysedisken som inneholder ferdig oppkutta poteter, kålrot, gulrot og purreløk)
Vann
En liten ingefærbit
Evnt grønnsaksbuljong

Kok grønnsakene møre i vann/buljong og hell av vann til det så vidt dekker grønnsakene, eventuelt litt mindre enn det også. Bruk en potetmos-stappe-redskap eller lignende til å mose grønnsakene slik at det blir lapskauskonsistens fremfor suppekonsistens. Tilsett pølsebiter og la det stå å småputre i noen minutter.

Hvis du trenger et julegavetips i siste liten så er et slik lite mini-rivjern absolutt å anbefale til matglade hobbykokker. Dette er genialt når du skal rive for eksempel fersk ingefær eller muskatnøtt:

Like før servering har du over revet ingefær, salt og pepper.

Så godt, enkelt, næringsrikt og sunt! <3 En deilig og lettvinn middagsvariant som alle liker og som passer perfekt nå i førjulstiden.

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg