Suppetorsdag: Kremet rød curry thaisuppe

Hei og god torsdag!

Da er det på tide med ukens kjøttfrie rett, selv om det ikke er kjøttfri mandag så kan man jo fint ta en kjøttfri dag senere i uka. I tillegg så er det jo “Suppetorsdag” – et begrep jeg låner fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:

På Opplysningskontoret for frukt og grønt har vi innført begrepet “suppetorsdag” for å inspirere folk til å bruke restene man ofte får i slutten av uken til å lage deilig suppe. I tillegg til å være en fin måte å utnytte restemat på, egner suppe seg godt til å lage i store porsjoner og fryse ned til dager hvor man har dårligere tid. Suppe kan tilberedes veldig lettvint og raskt eller du kan bruke litt mer tid og få en ordentlig gourmet-rett. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke de møre i buljong og deretter servere. Hvis du ønsker å gjøre litt mer ut av det kan du bruke en stavmikser til å mose suppen med (en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin kan også gjøre nytten) og deretter tilsette litt fløte eller rømme. 

Så bli et “suppehue” du også!

Uansett, denne suppa er SÅÅÅÅ digg, inneholder masse ulike grønnsaker, metter godt og rik på smak. 

Jeg brukte følgende til cirka 3 porsjoner:
1-2 fedd hvitløk
1-2 fersk ingefær
1/2 -1 rød chili, fersk, finhakket (jo mer chili, jo sterkere, så smak deg frem for hvor mye du bruker)
3-4 ts rød chilipaste (bytt ut med grønn eller gul chilipaste for mildere smak)
3 dl matfløte
1 dl kokosmelk (Vanlig) 
1 dl lett creme fraiche 
1 klype sukker 
1/4 lime
Frisk koriander – grovhakket
Valgfrie grønnsaker (jeg brukte blant annet bønnespirer, vannkastanjer, minimais, gulrot, paprika, vårløk)

Bruk en hvitløkspresse til å presse hvitløk og ha i en kjele sammen med hakket chili sammen med litt rapsolje. Etter et par minutter tilsetter du rød chilipaste og bland godt sammen. Ha oppi fløte og kokosmelk, hold igjen litt væske for å se hvor tykk suppe du ønsker. Ha oppi creme fraiche og la suppen tykne og bli fyldig. Smak til med eventuelt mer chili/currypaste, og dryss over sukker. Ha oppi grønnsaker og la alt bli varmt. Ha oppi frisk koriander og smak til med ferskpresset lime. Ha over fersk vårløk like før servering. Tilsett mer fløte/kokosmelk hvis du synes suppe blir for tykk. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg