Sunne og søte søtpotetpannekaker uten tilsatt sukker

Hei og god tirsdag!

Ukas “kjøttfri mandag” ble til “kjøttfri tirsdag” i stedet og ukens veggis-oppskrift er denne herligheten:

Søtpotetpannekaketårn med vaniljekesam og bær.

Og ja, den smaker like digg som den ser ut 😉

Har du rester etter søtpotetmos er det genialt å bruke som ingrediens i en annen rett, for eksempel søtpotetmuffins, søtpotetpizzabunn eller søtpotetpannekaker. 

Som vanlig så slumper jeg med ingrediensene slik at jeg ikke har eksakte mål, men sånn cirka ble det:

100-120 gram søtpotetmos (skrell søtpotet og skjær i biter, kok bitene møre og mos til det blir en glatt puré med en stavmikser)
1-2 ss Sukrin Gold
2-3 ss lettkokte havregryn (eller havremel)
2-3 ss mandelmel (tilbud hos nu3.no nå)
1/2 ts bakepulver
1 egg
1 liten skvett melk (0,25-0,5 dl)
Eventuelt litt kanel og kardemomme

Bland alle ingrediensene sammen til du får en pannekakerøre med litt tykk konsistens. Smelt smør i en stekepanne og stek små lapper på middels varme, tålmodighet er viktig her 😉 Etter 3-4 minutter bruker du en stekespade til å sjekke om pannekaka er stekt på den ene siden slik at du kan snu den. Begynner pannekaka å løsne fra hverandre lar du den ligge et par minutter til. 

Server med ønsket tilbehør, men jeg kan absolutt anbefale vaniljekesam og bær sammen med litt søtningsmiddel eller SukrinMelis som du drysser over.

Dette ble dagens (dessert)lunsj – sunt, digg, næringsrikt, sukkerfri og fri for gluten (bruk glutenfrie havregryn hvis du har fått påvist glutenallergi/glutenintoleranse).

ENJOY!

– Silje Bjørnstad – 

8 kommentarer

Siste innlegg