Hei og god kjøttfri mandag!
Dagens kjøttfrie rett er havremelvafler som ikke krever mange ingredienser og som går kjemperaskt å lage. I tillegg er de fri for hvitt sukker, havremel og melk for de som eventuelt ønsker å unngå det/er allergikere etc.
Oppskriften er som vanlig laget på slump, men sånn cirkamål er:
2 egg
2 egg
105 gram havremel (fås på dagligvarebutikk eller lag selv ved å male havregryn i en blender. Bruk glutenfrie havregryn om du har glutenintoleranse)
1/2 ts bakepulver
Vann til ønsket konsistens (kanskje cirka 1 dl? Men prøv deg frem med 0,5 dl først, og deretter litt og litt til du får vaffelrøre-konsistens:) )
1/2 – 1 ts Kardemommekrydder
1/2 ts bakepulver
Vann til ønsket konsistens (kanskje cirka 1 dl? Men prøv deg frem med 0,5 dl først, og deretter litt og litt til du får vaffelrøre-konsistens:) )
1/2 – 1 ts Kardemommekrydder
Ønsker du litt søtere vafler kan du for eksempel tilsette 1 ts agavesirup eller litt søtningsmiddel.
Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i cirka 10 minutter før du steker de i et vaffeljern. Pensle jernet med litt smør eller olje med nøytral smak (for eksempel rapsolje) før du steker vaflene.
Jeg fikk tre plater av denne oppskriften.
Spis med ønsket tilbehør (Fredrik syntes det smakte godt med hvitost på, mens jeg nøt en herlig vaffelporsjon med vaniljekesam, litt sukrinmelis og halvvarme bringebær <3
Enjoy!
Så ble det litt trening på mandagsformiddagen også:
5x5x60 kg i knebøy, 5x5x42,5 kg i benkpress, 5settx6repsx90 kg i hip thrust, 3×10 rygghev, 10×3 mageøvelse og 3x10xdips.
Dette var første gangen siden november og skuldersmell-skade jeg har tatt tosifra dips, og det gikk så fint at det ble 3 sett, uten smerte! 😀
Ha en strålende mandag! Jeg har kveldsvaktuke på Side2 så jeg stikker straks på jobb 🙂
– Silje Bjørnstad –
3 kommentarer
De så utrolig gode ut 🙂
Prøvde disse akkurat, og det er de første vellykka havrevaflene jeg har laget! mm, godt med sukkerfritt syltetøy på 🙂
Anonym: Åh, det var gøy å høre!! :))) Jeg likte disse også veldig godt! 😀