Hei!
Ny uke og ny mandag betyr ny kjøttfri mandag.
Dagens kjøttfrie rett er grønnsaksgrateng med cottage cheese – en smakfull rett rik på grønnsaker som egentlig lager seg selv i ovnen! 🙂
Jeg brukte i tillegg fryste grønnsaker så da slapp jeg å bruke tid på å skjære opp disse (bortsett fra rødløk), selv om jeg egentlig synes ferske grønnsaker smaker bedre enn fryste, men noen ganger er det jo så lettvint å gjøre det på denne måten! 🙂
Til en stor ildfast form:
1 pose wokblanding
1-2 ss smør
1 rødløk
1 liten pose brokkoli- og blomkåltopper
ca 1,5 dl matfløte
1 boks cottage cheese
Ca 2 dl revet ost
Salt og pepper
Fordel grønnsaker i bunnen av den ildfaste formen (legg gjerne noen smørklatter sammen grønnsakene). Fordel cottage cheesen over grønnsakene før du har over noen ekstra brokkoli- og blomkåltopper.
La dette varmes i stekeovnen på 220 grader i cirka 15 minutter. Ta ut formen og ha over fløte, krydder og løk.
La dette varmes ytterligere 10 minutter før du har over revet ost og lar det steke til osten har smeltet (ca 15 minutter).
Enjoy! 🙂
– Silje Bjørnstad –
Det så sunt og godt ut 🙂
Iselin Renée: Det ER det!! ;D