Hei og god søndag, og litt kjøttfri mandag på forskudd. Her kommer et frokostforslag som du lager i kveld og som passer fint på en kjøttfri mandag, nemlig “Overnight Oats”.
Jeg har fått litt dilla. Det er jo så enkelt, næringsrikt og ikke minst GODT! Og så kan man variere det med sine egne personlige favorittingredienser når det gjelder for eksempel yoghurt, bær og topping.
Denne herligheten er laget av følgende:
1 dl havregryn
100 gram yoghurt med vaniljesmak (velg det du liker best selv)
cirka 0,8 dl melk (eller vann)
Eventuelt litt søtningsstoff (for eksempel sukrinmelis, sukrin gold, natreen etc)
Bær / knuste nøtter (i denne varianten brukte jeg bringebær)
Ha alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra bærene/toppingen, og rør godt rundt.
Hell over i et stort glass eller lignende, og ha deretter på ønskede bær/nøtter. Ha over plastikk og la det stå å godgjøre seg i kjøleskapet over natten.
Og morgenen etter er frokosten klar til å nytes! Strø litt Sukrinmelis over hvis du ønsker.
YUM! Dette gir en skikkelig digg riskrem-konsistens og smaker NYDELIG.
Enjoy!
(Overnight oats kan selvfølgelig også nytes som lunsj/kveldsmat eller hva du nå enn måtte ønske – uansett er dette et sunt, vegetarisk og digg lite måltid).
– Silje Bjørnstad –
NAM, så veldig godt ut <3
Ha en super søndagskveld 😀
åå dette er jo så godt, og tar jo i tillegg null tid om morgenen!
Anja Karoline: Ja, dette er virkelig en av mine frokostfavoritter for tiden! 🙂