Sunn “sykekost”

Hei torsdag!

Siden jeg så vidt klarer å åpne kjeften og dermed også så vidt klarer å tygge på grunn av fjerning av visdomstann i går, så er lett-tygd kost å foretrekke. Og energi- og næringsbehovet skal dekkes, så derfor har dagens meny bestått av nettopp lett-tygd, næringsrik kost. Det er jo egentlig ikke så vanskelig å få til, så å lage maten er liksom ikke det største problemet, det er å SPISE som tar tid. He he. 

Men her er i alle fall noen tips til lett-tygd mat som både smaker godt og er rik på ulike næringsstoffer som kroppen trenger. 

Til frokost ble det havregrøt med melk, så her var det blant annet både B-vitaminer, betaglukaner, kalsium og jod. Mens til lunsj ble det fullkorns-polarbrød med leverpostei og agurk, og det måltidet bidrar med blant annet fiber og jern. 

Til middag ble det “sunnifisert” pølse&mos-tallerken av søtpotet- og gulrotmos og kyllingpølse (og sukkerfri ketchup) – så får man i seg grønnsakene sine også! 😉 

Og til dessert ble det jordbærsmoothie bestående av lettmelk + fryste jordbær + Natreen søtningsstoff (kan byttes ut med sukrinmelis) – noe som bidrar med for eksempel vitamin C og antioksidanter fra jordbær, og mer kalsium og fullverdig protein fra melk. 

Med andre ord – helt normal, norsk mat i et sunt og variert kosthold uten noe mer hokus pokus. Bare et lite eksempel på at jeg ikke bare spiser is selv om det sikkert kan virke sånn av og til… He he. 

Ja, også knasker jeg selvfølgelig smertestillende da, sånn at fysisk aktivitet ikke er det som frister mest siden man blir så slapp og sløv av Paralgin Forte, men noen “ufrivillige restutisjonsdager” er nok ikke så dumt av og til det heller.

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg