Kjøttfri mandag middagtips

Hei og god kjøttfri mandag!

Dagens vegetar-mattips er rik på både protein (fra både quorn og quinoa) og grønnsaker (blomkål, hermetiske tomater, hvitløk og agurk) – og ikke minst så går det raskt og enkelt å lage samtidig som det smaker digg! 

Denne tallerken består av proteinrike quornbiter (sopp-protein) i kjapp og enkel tomatsaus (hermetiske tomater med urter, 1 knust hvitløksfedd og en dæsj ketchup), blomkålmos (kok blomkålbiter møre, hell av vannet, tilsett litt melk/fløte og en klump med smør. Bruk en gaffel til å mose blomkålbitene eller bruk et stavmikser), rød quinoa og agurkskiver.

Quorn-bitene stekes raskt i stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Ha de deretter oppi tomatsausen og la dette putre 3-4 minutter. Server med blomkålmos og kokt quinoa. 

YUM!

Rene og gode smaker, og et næringsrikt vegetarmåltid som metter! 🙂

Alternativer til quorn kan for eksempel være tofu, kikerter, bønner eller linser. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg