Kjøttfri mandag middagtips

Hei og god kjøttfri mandag!

Dagens vegetar-mattips er rik på både protein (fra både quorn og quinoa) og grønnsaker (blomkål, hermetiske tomater, hvitløk og agurk) – og ikke minst så går det raskt og enkelt å lage samtidig som det smaker digg! 

Denne tallerken består av proteinrike quornbiter (sopp-protein) i kjapp og enkel tomatsaus (hermetiske tomater med urter, 1 knust hvitløksfedd og en dæsj ketchup), blomkålmos (kok blomkålbiter møre, hell av vannet, tilsett litt melk/fløte og en klump med smør. Bruk en gaffel til å mose blomkålbitene eller bruk et stavmikser), rød quinoa og agurkskiver.

Quorn-bitene stekes raskt i stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Ha de deretter oppi tomatsausen og la dette putre 3-4 minutter. Server med blomkålmos og kokt quinoa. 

YUM!

Rene og gode smaker, og et næringsrikt vegetarmåltid som metter! 🙂

Alternativer til quorn kan for eksempel være tofu, kikerter, bønner eller linser. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg