Hei og god kjøttfri mandag!
Dagens vegetar-mattips er rik på både protein (fra både quorn og quinoa) og grønnsaker (blomkål, hermetiske tomater, hvitløk og agurk) – og ikke minst så går det raskt og enkelt å lage samtidig som det smaker digg!
Denne tallerken består av proteinrike quornbiter (sopp-protein) i kjapp og enkel tomatsaus (hermetiske tomater med urter, 1 knust hvitløksfedd og en dæsj ketchup), blomkålmos (kok blomkålbiter møre, hell av vannet, tilsett litt melk/fløte og en klump med smør. Bruk en gaffel til å mose blomkålbitene eller bruk et stavmikser), rød quinoa og agurkskiver.
Quorn-bitene stekes raskt i stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Ha de deretter oppi tomatsausen og la dette putre 3-4 minutter. Server med blomkålmos og kokt quinoa.
YUM!
Rene og gode smaker, og et næringsrikt vegetarmåltid som metter! 🙂
Alternativer til quorn kan for eksempel være tofu, kikerter, bønner eller linser.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Virker godt 😀