En sunnere og saftig sjokoladekake

Hei!

I helga kom jeg over en sjokolade-kakeoppskrift der bønner blir brukt som ingrediens, samt at den er fri for tilsatt sukker og ekstra rik på protein fra både bønnene, kesam og proteinpulver. Med andre ord en sjokoladekake man fint kan spise noen biter av som et måltid og ikke bare dessert 😉 Og kaka kan forresten anbefales sammen med et stort iskaldt glass melk.

 

Oppskrift:
2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin gold
1 boks hvite bønner
1 ss smør
4 ss mager kesam 
1 scoop sjokoladeprotein
5-6 ss kakao
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver.

Pisk sammen egg, eggehviter og sukrin gold. Skyll bønnene under vann, mos de med en gaffel og ha de i eggedosisblandingen, eventuelt bland bønner og eggedosisblandingen i en blender/med en miksmaster.

Smelt smør og ha oppi bollen sammen med kesam, sjokoladeprotein, kakao, vaniljepulver og bakepulver.

 

Ha røra i en kakeform (jeg brukte rett og slett en brødform da jeg ikke har vanlig rund kakeform). Stek kaken på 175 grader i cirka 30-35 minutter. 

 

 

 

 

 

Jeg spiste denne herligheten sammen med sukkerfri vaniljesjokoladesaus, og YUMMY!! Vaniljesaus er genialt å lage når man har eggeplommer til over, og denne sausen måtte jeg prøve å tilsette litt kakao i også – og det funket veldig godt!! 😀

Sukkerfri vaniljesaus:
2 eggeplommer
1 vaniljestang / 1/2 ts – 1 vaniljepulver
25 gram sukrinmelis
15 gram sukrin gold
Cirka 1 strøken ss maizena/johannesbrødkjernemel til jevning (tilsett litt og litt)

Snitt opp vaniljestang og skrap ut frøene og ha alt i en kjele sammen med melken. Varm opp blandingen til kokepunktet. Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold. Rør inn litt maizena/johannesbrødkjernemel. Ha litt av melkeblandingen i eggedosisen og rør godt. Så heller du alt over i kjelen og rør rundt til blandingen begynner å tykne litt på svak varme. Avkjøl og fjerne vaniljestangen. Ønsker du en sjokoladeaktig vaniljesmak tilsetter du 1/2-1 ss kakao 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg