God mandag, og en ny kjøttfri mandag 🙂
Ukas kjøttfrie middagstips er en superenkel og smakfull pasta carbonara-rett.
Du trenger følgende til cirka 1 porsjon:
1 porsjon spagetti/pasta (gjerne fullkornsvariant!)
2 egg
En liten neve revet ost
En liten skvett melk (vil tippe 4-5 ss, her kan du også bruke fløte om du vil)
Sort pepper
Kok pasta som anvist på pakken og hell av vannet. Bland sammen egg, revet ost og melk i en bolle. Ha dette over kjelen med den kokte pastaen og bland godt rundt samtidig som du skrur opp varmen. Når eggemassen har stivnet har du fått deg en kjapp og digg carbonara-lunsj/middag. Ha over sort pepper like før servering.
Server med for eksempel salat.
Så GODT og SÅ ENKELT! <3 😀
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
2 kommentarer
Er det sunt?:)
Anonym: Hei! Jeg liker ikke å definere enkeltprodukt eller ett måltid som sunt eller ikke, da jeg mener man på se på helheten i kostholdet for å si noe om hvor sunn/ikke sunn man er: “Ett usunt måltid gjør deg ikke usunn, som på samme måte som at ett sunt måltid ikke gjør deg sunn.”
Når det er sagt så kan selvfølgelig denne retten helt klart være med i et sunt og variert kosthold! Dette er en næringsrik rett der for eksempel fullkornspasta bidrar med fiber og proteiner, egg er en skikkelig næringsbombe som bidrar fullverdig protein og alle vitaminer unntatt vitamin C, mens ost og melk også bidrar med fullverdig protein, kalsium og jod 😉