Klar for Forskningsdagene; debatt og foredrag!

Hei! 

Neste uke arrangeres “Forskningsdagene” ulike steder over hele landet og jeg er så heldig å ha blitt spurt om jeg kan være med på to arrangementer: Forskningsdagene i Bergen der jeg skal være med i debattpanel, samt holde et foredrag i Oslo.

Arrangementet i Bergen er gratis og åpent for alle og ser man på Facebook er det allerede en god del som har trykket “Skal”, men ifølge mine kilder  er det dessverre bare plass til kanskje rundt en tredjedel av de som ønsker å komme. Så her er det om å gjøre å være tidlig ute 🙂

Om debatten:

Mange hundre tusen nordmenn går rundt med ulike mageplager, dei fleste utan diagnose. Talet har auka kraftig dei siste åra. Det går hardt ut over både jobb og sosialt liv. Vi googlar, spring til legen, prøver ulike remedier, dietter og supermat. Vi ser det same skje med borna våre, som blir stadig meir allergiske og intolerante mot matvarer. Vi kjøper probiotikayogurt til ungane og håpar det beste. Men er løysinga rett og slett å ete meir drit, grave nasa ned i pelsen til ein halvskitten katt og rulle rundt i graset? Og visste du at avføringstransplantasjon kan ordne opp i alvorlege mageproblem?

Panel:
Tore Midtvedt, professor i mikrobiologi ved Karolinska institutet i Sverige og internasjonal toppforskar på tarmsystemet og mageproblem.

Trygve Hausken, professor ved Det medisinsk-odontologiske fakultet ved Universitetet i Bergen og ekspert på stressmage, bakterieflora og immunsystem.

Geir Flatabø, allmennlege og ansvarleg lege for Medisinsk Helsesenter i Ulvik. Han jobbar mellom anna med diett, allergi, ADHD, autisme, og biofeedback/nevrofeedback.

Silje Bjørnstad, journalist og ernæringsfysiolog. Skriver for Side2 ? Mediehuset Nettavisen og tilbyr kostveiledning og ernæringsråd til privatpersoner og bedrifter.

Debattleder:
Marion Solheim, UiB

Så er det foredrag på Litteraturhuset et par dager senere der “Trender, myter og forskning” er i hovedfokus. 

LES MER HER.  

Her skal jeg snakke litt om ernæring og forskning presentert i mediene, kildekritikk og sosiale medier.  🙂

Et par smakebiter fra presentasjonen: 

Dette blir bra! Jeg gleder meg allerede! 😀

Og sånn går nu dagan 😉

I morgen skal jeg (endelig) tilbake til Side2, er vel en uke siden sist, og nå er det på tide å teste mat- og godterinyheter fra høstens lanseringer! 😉

– Silje Bjørnstad – 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg