God mandag!
Grøt er blitt en populær og trendy rett for oss nordmenn de siste årene, og det med god grunn. Det finnes jo så mange forskjellige grøtoppskrifter, det smaker godt, er enkelt å lage og i tillegg et næringsrikt lite måltid når den lages med de “riktige” ingredisene. (For eksempel havregryn, quinoa, byggryn etc).
Men likevel er det mange som har spurt meg om hvorfor de blir så fort sultne etter et havregrøt-måltid. For man hører jo ofte at “havregrøt er med på å gi deg en god og langvarig metthetsfølelse”.
Vel, det vil selvfølgelig variere fra person til person, og ikke minst hvor stor porsjon man spiser. Så her er fem tips til hva som kan bidra til at havregrøt-måltidet gir deg litt bedre og mer langvarig metthetsfølelse.
1) Bytt ut vann med melk.
Koker du havregrøten med melk vil du få i deg mer protein som er med på å gi en bedre metthetsfølelse. I tillegg bidrar melka med flere viktige mineraler og vitaminer som for eksempel B-vitaminer, jod og kalsium.
2) Bytt ut lettkokte havregryn med store havregryn
Kroppen må jobbe mer og bruker noe lengre tid på å hente ut næringen fra de store grynene i forhold til de små.
3) Topp grøten din med bær og/eller nøtter
Bær inneholder få kalorier, men bidrar med vomfyll, fiber og for eksempel C-vitamin. Nøtter inneholder både sunne fettsyrer, protein og fiber som øker sannsynligheten for at metthetsfølelsen blir bedre og mer langvarig.
4) Dryss over kanel
Kanel er med på å regulere blodsukkeret.
5) Øk mengden havregryn
Enough said? 😉
Ha en herlig mandag! 🙂
– Silje Bjørnstad –