Slik gjør du enkelt mager kesam om til en sunn dessert

Hei og god fredag!

Jeg starer dagen på Side2.no og grunnen til overskriften er fordi jeg har blitt hekta på mager kesam blandet med sukkerfri saft. Altså, YUM!!!! Særlig med ananassaft blir jo kesammåltidet som å spise dessert! <3

Det minner meg rett og slett om “vanlig kesam” med smak, som for eksempel Kesam Pasjonsfrukt og Kesam Lime, bare at man her kan tilsette sin egen smak. 

Og det er sikkert mange som har hørt om denne kombinasjonen før, og den kan virkelig anbefales:)

Bland 1-2 ts ublandet sukkerfri saft i en boks med kesam, rør godt rundt og NYT!  

Dette er i alle fall en frokost/mellommåltid/dessert-favoritt hos meg for tiden.

Vanlig smaksatt kesam med lime/vanilje/pasjonsfrukt smak inneholder noe tilsatt sukker, så hvis du ønsker en helt sukkerfri variant er jo denne hjemmelagde varianten verdt å teste ut. 

Kesam er ellers et næringsrikt produkt som blant annet bidrar med proteiner av høy kvalitet, kalsium, sink, fosfor, B-vitaminer og jod. 

Her ser dere enkelt makronæringsstoff-forskjellen på 1 boks mager kesam versus 1 boks kesam lime. Mager kesam har blant annet færre kcal, 0 gram tilsatt sukker, mindre fett og MER protein. 🙂

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg