Kjøttfri mandag: 3 enkle oppskrifttips til hvordan spise mer grønnsaker

God KJØTTFRI mandag! 🙂

I dietten min kan jeg spise så mye grønnsaker jeg vil, og det setter jeg stor pris på når sultfølelsen kommer og det ikke alltid er såååå mye mat igjen av dagens rasjon. He he. Og det er i alle fall ingen tvil om at det er så utrolig mye digg man kan lage med grønnsaker!

Sjekk ut disse tre variantene som ble dagens “ventegrønnsaker” mens middagen gjorde seg klar.

1) Ovnsbakte gulrot- og kålrotstaver
Her skjærer man enkelt og greit grønnsakene i staver, legg det i en ildfast form sammen med litt olje/smør og valgfritt krydder. Stek stavene på cirka 200 grader i 15-20 minutter, før du vender om og steker videre i 15-20 minutter. Hvis du ønsker skikkelig crispy konsistens steker du grønnsakene på litt ekstra guffe de siste 5-10 minuttene, men følg med så det ikke blir brent!

2) Blomkålmos med hint av pepper
Grønnsaksmos er så enkelt og så godt!! Og det kan jo virkelig brukes som tilbehør til ALT! Skjær blomkål i små buketter og kok bukettene til de er blitt møre. Bruk en stavmikser og tilsett for eksempel pepper og/eller revet muskat. Tilsett litt fløte/melk og/eller en smørklatt hvis du ønsker.

3) Karamellisert rødløk og champignon
Stekt rødløk og champignon sammen med litt Sukrin Gold, olje og vann er YUM! Du tar enkelt og greit 1 løk og et par store champignon som du skjærer opp og surrer i en stekepanne sammen med litt smør til løken blir myk. Deretter tilsetter man 2-3 ts Sukrin Gold og 3-4 ss vann og lar dette surre videre i 8-9 minutter til løken har fått en blank farge og vannet har fordampet. Perfekt tilbehør som kan brukes til omtrent alt. 

Mmmmm-mums!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg