Tilslørte påskepiker

Hei og god mandag! 🙂

Som jeg nevnte i går så lagde jeg en superdigg og sunnere variant av desserten “Tilslørte bondepiker” der krem er byttet ut med kanelkesam og eple er byttet ut med appelsin. 

Og siden det straks er påske så måtte jeg jo døpe herligheten for “Tilslørte påskepiker”. 😉

Til 1 porsjon:
1 appelsin
55 gram havregryn
2 ts Sukrin Gold
2 dl mager kesam/mager vaniljekesam
Kanel

Stek havregryn i en tørr stekepanne på middels til sterk varme, men pass på at grynene ikke blir brent! De skal bare bli litt gyldne. Deretter lager du et hull i midten av stekepannen der du har oppi 1 ts Sukrin Gold som smelter og så blander havregrynen i dette.

Gjør det samme en gang til slik at du totalt bruker 2 ts Sukrin Gold. Når grynene har blandet seg godt med den smeltede sukrinen heller du blandingen over på et stekebrett ikledd bakepapir.

Stek grynene 3-4 minutter i stekeovnen på 180-190 grader. Her må du følge nøye med, for dette kan fort bli brent, men grynene skal bare bli crunchy! 

Skrell appelsinen og del den i biter, og bland sammen kesam med ønsket mengde kanel, jeg brukte cirka 1/2-1 strøken teskje. 

Legg kanelkesam, karamelliserte havregryn og appelsinbiter lagvis i et høyt glass. Topp gjerne med en ekstra appelsinbåt eller to, litt kanel og eventuelt revet sjokolade og/eller hakkede nøtter. 

ENJOY!!!!! YUM! 😀

En sunn, mager og næringsrik påskedessert eller spis det som kveldskos eller mellommåltid. Og ikke minst så smaker den helt fantastisk og gir deilig påskestemning nå i vårsola! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

Siste innlegg