Jeg tok 3.plassen! Bildedryss og oppdatering fra Athletic Fitness i Sandefjord Open

God mandag!

Tja, hvor skal man starte? Som jeg nevnte i forrige innlegg så har de siste dagene dreiet seg om Sandefjord Open og forberedelse til stevne og konkurranse som var nå i helgen. Vi dro nedover fredag formiddag for registrering, på lørdag var det blant annet min coach Susanne som var i ilden i Bikini Fitness, mens jeg selv debuterte i Athletic Fitness på søndag, som jo er det jeg har jobbet mot og hatt som mål de siste månedene. 

Og jeg tok 3.plassen og fikk dermed pokal for pokker!!!!!! Det er jeg så utrolig fornøyd med og jeg tenkte jeg skulle skrive ned hvordan de siste døgnene har vært, også for min egen del slik at jeg ikke glemmer 😉

De siste dagene før konkurranse så er de fleste utøverne på det man kaller “peak week”, altså de siste forberedelser for å gjøre kroppen sceneklar og for å få best mulig form på selve konkurransedagen. Hvordan dette legges opp er selvfølgelig individuelt og det finnes faktisk ikke noe fasitsvar på hva som er riktig og galt, rett og slett fordi vi alle har ulik fysikk og ikke minst reagerer forskjellig på ulik type mat, eventuell væskekutt, oppkarbing og så videre. 

For min del var det 3 dager med litt færre kalorier enn det jeg jeg har pleid å spise på diett med blant annet reduksjon i karbohydrater. Det førte til at jeg ble veldig “flat” og jeg mistet også mye energi, treningsmotivasjon og treningslyst i 2-3 dager. Faktisk så var jeg bare veldig sliten og jeg kjente ikke igjen meg selv fordi jeg bare ville isolere meg innendørs, ikke snakke med noen og jeg drømte om å ligge helt stille i sofaen, se på Netflix og spise smågodt. Haha. Energinivået var som en berg- og dalbane, og det samme var tålmodigheten. Stakkars Fredrik sier jeg bare og det er hvertfall liten tvil om at han er en tålmodig sjel. He he. Når det er sagt så gikk det helt fint å være på jobb og jeg fungerte jo i hverdagen og oppførte meg blant folk (tror jeg i alle fall 😉 ), men det var utrolig kjipt og tungt å kjenne på den følelsen av at treningen bare føltes ut som “suppe”. Jeg skulle trene lett, noe jeg også gjorde, men jeg hadde likevel ikke den treningsgleden rett og slett fordi jeg nå begynte å kjenne at kroppen var sliten. Uansett så var det en motivasjonsboost å kjenne at pullups, dips og roinga gikk veldig greit få dager før jeg reiste til Sandefjord, så selv om jeg kjentes sliten ut, så var det trøkk i kroppen. DIGG! Da jeg kom til Sandefjord våknet kroppen litt mer og det var deilig å vite at nå var det snart tid for konkurranse. De 2 siste dagene var det bare å la kroppen hvile, noe som passet meg helt fint 😉 På lørdagen, dagen før konkurranse, ble jeg og coachen min enige om at jeg skulle forsøke å karbe meg opp til konkurranse, både for å forsøke å bli mer fyldigere og ikke minst for å fylle opp energilagrene. Hele tiden har jeg vært bevisst på at det er i styrkedelen som er det viktigste for meg å prestere i, og på lørdag spiste jeg gode porsjoner med blant annet både havregrøt, riskaker, kokt ris og banan i tillegg til kjøttpålegg og kylling. Jeg kuttet ned på væskeinntaket også, men drakk små slurker gjennom hele dagen slik at jeg ikke tørsta ihjel 😉 På lørdag kveld var det dags for å begynne å legge brunfarge og dermed også fjerne alt hår fra kroppen slik at fargen legger seg penere og jevnere. På lørdag la jeg to lag med brunfarge, og på søndagen våknet jeg tidlig og la to nye lag. Så ja, jeg ble jo svart til slutt, slik man skal være ;p Så var det frokost med havregrøt, tørket frukt og banan. 

På søndag var det jentene i Athletic Fitness som var først ut på programmet og de ti jentene som var påmeldt gikk ut på scenen til forbedømming. Deretter var det dags for styrkerunder og like før styrtet jeg en halv flaske med energidrikke og et par riskaker for å være sikker på at jeg i alle fall hadde noe væske og karbohydrater å gå på. Jeg tok 18 pullups, rodde 411 meter og 16 dips, og ble beste jente i styrkemomentene på både pullups og roing, samt nestbest på dipsen (men her hadde jeg nok 1-2 repetisjoner til inne, så angrer jo selvfølgelig på at jeg ikke tok fler, men det var fordi jeg var innstilt på at jeg ikke hadde fått lov til å stoppe opp for å ta pause flere ganger (reglene sier at 1 pause er tillatt, og jeg hadde da tatt min pause allerede, og da jeg ser på videoklipp nå av hvordan dommerne telte repetisjonene til de andre jentene så var det mange som hadde mange flere pauser….), uansett det får jeg ta igjen i neste konk!;) ). Så målet mitt om å være best i styrkerunden var nådd. 

Etter styrkerunden er det seks stykker som går videre til finale og ny poseringsrunde. Alle fikk beskjed om å møte opp back stage og deretter bare vente på å se om man blir ropt opp. Jeg ble ropt opp først av 1 av de 6 som var videre til finale og da var det rett ut på scena. Utrolig gøy og utrolig stressende, for jeg hadde så vidt rukket å skifte til poseringsbikini igjen etter styrkerunden, og vi hadde ikke hatt tid til å legge ny farge og shine 100 prosent, men jeg kom meg ut på scena og poserte på nytt igjen i alle fall! 😉 Så var det å vente noen minutter før alle de seks finalistene skulle ut igjen og få tildelt plassering. Jeg var bombesikker på at jeg endte på en 6.plass, men jeg ble ikke ropt opp først og da jeg ikke hadde hørt deltakernummeret og navnet mitt før de tre beste plassene var igjen, så skjønte jeg at jeg jaggu kom til å ende opp med pallplass og pokal. Jeg tok altså en 3.plass i mitt første Athletic Fitness-stevne og er grisefornøyd! Jeg vil også bare presiere det at det beviser at man kan gjøre det bra uten å dope seg, uten å måtte ta masse ekstra fancy kosttilskudd, sulte seg ned i vekt og gjøre morgencardio 7 dager i uka. Jeg har fulgt en diett med masse alternativer av god, næringsrik mat der jeg blant annet har kunne spist hvor mye grønnsaker jeg vil og det eneste kosttilskuddet jeg har tatt er omega-3 (rett og slett fordi jeg er dårlig til å spise fisk). Så har jeg tatt noen Nocco BCAA-drikker i forbindelse med trening av og til, rett og slett på grunn av at jeg synes de smaker så sykt godt!  Men ellers ingenting, heller ikke proteinshakes som jeg bruker å ta etter trening når jeg ikke er på konkurranseoppkjøring (jeg har kunnet tatt shakes altså, jeg har bare valgt andre proteinkilde-alternativer på grunn av praktiske årsaker), så et godt treningsprogram og kosthold tilpasset deg og dine mål gjør susen for de som måtte være i tvil om det ;p 

Etter konkurransen var ferdig var det hjem igjen til Oslo og jeg spiste akkurat det jeg hadde lyst på resten av den dagen, hehe, vel fortjent må jeg jo si 😉 Så da ble det blant annet sjokoladenøtter, kyllingburger og søtpotet-fries med aioli på Døgnvill i Oslo, og Ben & Jerry-is og oreokake til dessert. Det smakte godt og jaggu ga det trykk i kroppen dagen etter også for å si det sånn! 😀 

Så må jeg også bare skrive noen ord om mine følelser rundt konkurransedagen, for jeg var sikker på jeg kom til å få adrenalinkick og skikkelig hjertepump like før jeg skulle på scenen, og ikke minst før jeg skulle ta styrkerunden. Men jeg var helt følelsesløs, det er litt vanskelig å forklare, men jeg var hverken nervøs eller spent gjennom hele stevnet. Og jeg har ingen god forklaring på det. Etter at jeg hadde fått 3.plass og pokal så jeg coachen min gråt backstage og da ble jeg blank i øynene og veldig veldig glad, men det var ikke før dagen etter, i dag mandag, at jeg kjente mestringsfølelsen og prestasjonsgleden. Og tårene kom da jeg var på trening. Det er bare et bevis for meg at det er treningsgleden som er det viktigste for meg, det å kjenne at kropp og hode fungerer, det å kjenne at man har energi i kroppen igjen slik at man presterer på en vanlig treningsøkt, det å kjenne treningsgleden over å ikke være helt tung og slapp på trening, det å kjenne at man får endorfinrus av treningen uten at man trenger å perse i et eller annet, løpe fortest eller løfte tyngst. DET er det som betyr noe for meg og DET er det jeg har fått bevist for meg selv flere ganger i løpet av denne oppkjøringen. Det å jobbe mot et mål, det å fullføre og det å bevise for seg selv at man mestrer – den følelsen og erfaringen er ubeskrivelig. Og som jeg har nevnt så utrolig mange ganger før; jeg lærer så utrolig mye om meg selv i løpet av denne konkurranseoppkjøringen, jeg får en helt ny forståelse for kroppen – både mentalt og fysisk, jeg opplever og erfarer ting med trening og kosthold jeg ikke kan forklare, og jeg har virkelig aldri vært sterkere mentalt enn det jeg er nå. 

Og ikke minst, jeg er helt overveldet over tilbakemeldinger, heiarop og motivasjonsord av både kjente og ukjente i hele denne perioden og i helgen. DERE ANER IKKE HVOR MYE DET BETYR FOR MEG. JEG SETTER SÅ UENDELIG STOR PRIS PÅ ALT <3 

Her er et bildedryss fra bilder som min kjære Fredrik tok fra salen, pluss en del bilder som ligger ute på Treningsforum.no og iform.no.

Der finner dere også filmer av sceneopptreden og styrkerundene 😉

Se det på treningsforum.no her og iform.no her.

 

Nå er det full gass igjen til Oslo Grand Prix 9.april.

Jeg har ikke satt meg noe mål der, jeg har vunnet for lenge siden helt uavhengig av plassering. For denne reisen og erfaringen med de følelsene det har gitt meg er noe jeg aldri før har opplevd og heller ikke noe jeg kunne ha fått og opplevd noe annet sted.

Og etter foodparty med masse væske og karbohydrater i går, så var formen og energinivået ganske greit i dag ;p

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg