Dagens styrkeøkt og rointervaller

God tirsdag! Selv om jeg har skikkelig mandagsfølelse, og jeg er sikkert ikke alene om det.

I går var det hviledag for min del, noe jeg kjente at kroppen også satte pris på, men i dag var trenings-energinivået på plass igjen.

Det ble en økt med fokus på underkropp og følgende øvelser: 4x10reps knebøy, 3x12reps rumenske markløft, 3x10reps bulgarsk splittknebøy. Så ble det 3×10 hengende beinhev og 3×20 mageøvelse “båten” med ekstra vekt.

BDiRIE1tgYP

 

Deretter var det klart for ro-intervaller og for meg så er det helt avgjørende at jeg er psykisk forberedt på de intervallene på romaskinen og at jeg bare gjør følgende: “Ikke tenke, bare gjøre”. For selv om den terskelen til å sette seg ned på romaskinen av og til føles eviglang, så vet jeg så godt at det kjennes så digg ut etterpå!

Det er flere som har lurt på hvordan jeg legger opp ro-intervaller og nå før Oslo Grand Prix så blir det en kombinasjon av å kjenne på hvordan kroppen føles ut den og den dagen, samt at jeg kjører mer korte og intensive intervaller fremfor lange roøkter som for eksempel 2000 meter.

For to dager siden avsluttet jeg økta med 1minuttsintervaller x 6 runder og i dag ble det 3x2minutt + 3×1,5 minutts-intervaller i supersett med maks dips. Det vil si at jeg legger meg på intervaller med jevnt og godt tempo som får opp pulsen ganske greit (uten at jeg blir totalt utslitt), hopper av romaskinen og teller 30 sekunder før jeg tar maks dips. Dette er slik man gjør i det Athletic Fitness-runda, så derfor er det greit å trigge nervesystemet med denne syrefesten 😉 Så prøv det neste gang dere er på trening ;p Og ja, legg til maks pullups før romaskin-intervall, så har du hele AF-runda 😉

 

Ah, jeg må også bare fortelle om at en nytt Shape Up er på vei i butikkene! Jeg fikk den nyeste utgaven i posten i dag og har to saker i bladet denne gangen. Mer om det i morgen! 😉

Ha en strålende og sporty tirsdag.

– Silje Bjørnstad –

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg