Når ingenting stemmer på trening

God torsdag, og god fridag til de som har hatt det. Jeg for min del har jobbet på Side2 i dag.

MEN:

😀

Og hurramegrundt det skal bli deilig med ferie. Noe jeg også merket på trening i dag. For vanligvis er jo trening noe som gir meg energi og jeg bare nyter “alenetid” i min egen verden på treningssenteret, men i dag var det en av de dagene der ingenting funka. He he. Det var ikke nødvendigvis det at vektene var tunge eller at kroppen var seig, men jeg var bare rett og slett ikke helt til stede, hverken fysisk eller mentalt. I tillegg hadde jeg glemt treningssko. Jeg gjorde noen sett med knebøy, som kjentes helt greit ut, men når jeg skulle begynne på benkpress var jeg bare helt lost.

Så prøvde jeg to repetisjoner med markløft og kjente at jeg var støl i både rygg og nakke, så derfor avsluttet jeg økta og fortsetter igjen i morgen. Og noen ganger så gir det faktisk like stor mestringsfølelse å droppe trening som å fullføre en treningsøkt. Det å akseptere at man utsetter en treningsøkt fordi man rett og slett lytter til hode og kropp, og respekterer at man trenger ta en hviledag, selv om det kanskje ikke var planen i utgangspunktet. Men jeg for min del vil heller trene når jeg kjenner at ting stemmer, at jeg har full kontroll på det jeg driver med og ikke minst at jeg synes det er morsomt!

Og som trening(og kostholds)-blogger så synes jeg faktisk det er like viktig å vise frem disse “null-energi-dagene” som de dagene hvor alt tilsynelatende bare er fryd og gammen. For i sosiale medier blir ting ofte fremstilt at alt alltid er 100 prosent, både når det gjelder trening og på andre arenaer, men vet dere hva – det er HELT NORMALT å kjenne at man er sliten og å ta seg en “time out”.

Og når det gjelder trening så er det jo ikke så enkelt som at “jo lengre og flere økter du trener, jo desto sterkere og bedre blir du”. Noen ganger er det faktisk slik at “less is more”.

<3

Hvorfor jeg føler meg sliten og ikke helt til stede har jeg egentlig ingen god forklaring på, noen dager er det bare sånn, og kroppen trenger jo av og til litt mer restitusjon enn det man selv kanskje tror. Og det er jo ikke til å legge skjul på at den siste uka virkelig har gått i ett, så stressnivået er nok litt høyere enn normalt for å si det sånn.

Uansett, resten av kvelden skal nytes med sofa-restitusjon, deilig kyllingmiddag og ikke noe mer jobbing for i dag.

Ha en strålende torsdagskveld 🙂

– Silje Bjørnstad –

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg