Ferie-snakk med bildedryss

Hei mandag!!! Først og fremst så gratulerer jeg meg selv med å ha TIDENES JETLAG. Jeg sov jo 14 timer og våknet klokka 11 i går søndag formiddag og da jeg skulle legge meg i natt så fantes jeg ikke trøtt. Jeg ble liggendes å stirre i taket i 2-3 timer før jeg skjønte at jeg ikke ville klare å sove og stod derfor opp kvart over fire, satte meg ved macen og fikk gjort unna litt jobbings de par første morgentimene. Og da klokka var sju følte jeg meg fortsatt som en duracellkanin og gikk derfor på trening (!) og fullførte økt nummer 3 under 24 timer. Haha, morgentrening er normalt virkelig ikke noe for meg, så det er tydelig at kroppen ikke er helt synkronisert med den norske tiden for å si det sånn. Etter trening var jeg fortsatt lys våken så da ble det noen timer til med hjemmekontor før jeg tvang meg selv ned på sofaen for en liten powernap. Da hadde jeg altså døgnet og vært våken i 27 timer!!! Da jeg først la meg ned på sofaen så slokna jeg ganske greit og hadde nok sovet fortsatt hvis jeg ikke hadde hatt på alarm. Men jeg må jo forsøke å snu døgnet igjen her, så det ble 1,5 times sofasoving før jeg våknet av alarmen.
Håper bare jeg klarer å sovne i kveld og stå opp i morgen med følelse av å være uthvilt og opplagt fremfor helt lost og trøtt som pokker.

Uansett, jeg nevnte jo at jeg skulle dele litt flere bilder og skrive noe mer detaljert om de to ferieukene, so here we go:

LAS VEGAS

Dette var min tredje tur til “gamblingbyen” og jeg tror jeg faktisk aldri kan bli lei dette stedet. Det skjer alltid noe, det er alltid noe å se på, alltid noe å finne på og ikke minst alltid noe å bruke penger på! Her gikk visakortet varmt for å si det mildt og ett høydepunkt var helikoptertur over Grand Canyoen (også 3.gang jeg ser Grand Canyoen, men første gangen jeg ser det fra lufta og første gang jeg flydde i helikopter! 😀 ). En annen ting jeg sent vil glemme er Cirque Du Soleil Show (One Michael Jackson) – et show som bare ikke kan beskrives, men som må oppleves – altså et så detaljert og nøyaktig planlagt show med helt fantastisk koreografi er intet mindre enn imponerende og ikke minst så blir man bare helt satt ut av kroppsakrobatikk av alle slag på høyeste nivå. Andre gode minner fra Las Vegas er rollercoaster-turer og karusellene på Stratosphere-tårnet, og egentlig bare hele Las Vegas Strip med alle temahotellene, folkene og casinoene.


ORLANDO

Fra Las Vegas gikk turen videre til Orlando der vi besøkte Disney World og de to parkene Epcot og Magic Kingdom. Jeg har vært i Disneyland i både Los Angeles og Paris tidligere, og hadde jeg visst det var så likt som det var i Orlando så hadde jeg nok prioritert annerledes med tanke på å besøke fornøyelsesparker. Både jeg og Fredrik er fan av rollercoaster og de mer actionfylte attraksjonene, og selv om Disneyland har mye forskjellig underholdning og ting å gjøre og å se på, så skulle jeg gjerne heller ha tilbrakt disse dagene i parker som Six Flags og lignende. Man finner liksom ikke de kuleste og største rollercoaster-turene i Disneyland ;p Uansett så er det kult å kunne krysse av DIsneyworld-Orlando på lista og det var jo selvfølgelig to fine (og VARME) dager i de populære parkene. Jeg lo MYE! 😀

BAHAMAS
Fra Orlando tok vi fly over til Bahamas – det er kun en times flytur fra USA til flere karibiske land, så sjekk ut dette om du skal til USA-østkysten!!! Jeg kan i alle fall anbefale en tur til Bahamas og her nøt vi veldig late dager på stranda, bading i krystallklart vann, helt fantastiske matbuffeter (altså, det var de beste matbuffetene jeg noensinne har opplevd – vi hadde all-inclusive og spiste selvfølgelig MASSE 😀 ) og disse dagene bestod av total avslapping med litt bordtennis og biljardspill innimellom. Så utrolig digg og jeg skulle gjerne ha vært her lenger!!!

Jeg og Fredrik etter å ha gått bananas på matbuffet: HALLO FOODBABY!!! hahaha!!!

MIAMI
Fra Bahamas fløy vi tilbake til USA og Miami. Her fikk vi oppleve både pøsende regnvær og strålende sol. Vi fikk en dag på kjente Miami Beach, tilbrakte en dag i shoppinggata Lincoln Road Mall og vi besøkte Zoological Wildlife Foundation. Jeg personlig er imot dyrehager, sirkus med dyr og “entertainment” dyreshow” da de fleste slike steder og tilbud har som mål å tjene penger for å underholde mennesker fremfor å tenke på dyrenes eget beste og velvære. Zoological Wildlife Foundation er et sted som er avhengig av veldedighet og donasjoner, og i denne parken tar de imot dyr som av en eller annen grunn er blitt forlatt/ikke har noe annet sted å være, er blitt mishandlet/skadet og dyr som er utrydningstruet. Parken har egne programmer og utdanningssystem i håp om å øke kunnskapen rundt truede dyrearter og ikke minst å øke dyrebestanden. Det å få hilse på ulike dyr og å høre om deres ulike fortid og bakgrunn hvor dyrene selv bestemmer om de vil hilse på deg og “henge rundt halsen din” eller ikke (i motsetning til mange steder hvor dyrene nærmest blir tvunget opp i trynet til turister for “å få det perfekte bildet”), var en så utrolig fin og god opplevelse jeg sent vil glemme <3

Med andre ord så har vi opplevd og sett mye i tillegg til at vi har senket skuldrene, fått slappet helt av og bare fylt opp kroppen med ny energi (og MYE mat – vi er vel begge av den typen som “bare må smake på alt” – og da gjør vi nettopp det ;p ). Det har vært såååå utrolig deilig og helt fantastisk – en ferie som virkelig levde opp til forventningene. 🙂

– Silje Bjørnstad –

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg