Sunnere fløyelsgrøt

Hei og god mandag!

Her kommer et mattips som passer perfekt både som frokost, lunsj og middag – nemlig fløyelsgrøt. Jeg har selv spist mengder av fløyelsgrøt i løpet av min barndom og da var det grøten laget av smør, melk og hvetemel. Ikke akkurat de mest næringsrike ingrediensene, men godt var det jo! 

Likevel er det jo greit å lage sunnere varianter også, særlig hverdagsmaten, så i helgen testet jeg ut å lage fløyelsgrøt med havremel og melk. OG FY SØREN SÅ GODT DET BLE!!!!

Jeg slumpet jo, som vanlig, men her er i alle fall cirka-oppskrift til 1 porsjon:
1-1,5 dl havregryn som du maler til havremel (jeg bruker bare en blender til å lage havremel av havregryn)
2-3 dl melk (Man tilsetter uansett litt og litt om gangen til ønsket konsistens, så mengden melk vil nok variere fra person til person 🙂 )

Ha havremelet i en kjele og tilsett cirka 1 dl melk. La blandingen varmes opp samtidig som du rører godt rundt. Pass på at ingenting brenner seg fast i bunnen på kjelen. Tilsett litt og litt mer melk etter hvert som blandingen tykner. Husk å røre godt hele tiden – jeg brukte en visp. Tilsett melk til du har fått ønsket konsistens og hell grøten over i en skål. Strø over sukker/søtningsmiddel og kanel, og ikke glem smørøyet!!! 😉

Så enkelt, så godt og mye sunnere enn tradisjonell fløyelsgrøt. Dette ble et måltid med skikkelig barndoms-flashback for min del. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

4 kommentarer
    1. julie: Ja, selvfølgelig! Er jo det som er ingrediensen 😉 Men hvis man ikke har havremel, så kan man bare knuse havregryn i en blender eller lignende, slik at man får nettopp havremel. 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg