Video: Fredagstrening og min vurdering av grønnsakspølser

God fredag!!
Den dagen her har flydd avgårde med blant annet ShapeUp-jobbings (2 shoots til treningsprogram-saker + artikkelskriving), webredaktør-arbeid (BedreTrent.no), mail-opprydning (det tar faktisk tid å sortere og å svare på mail når ting hoper seg opp i løpet av en uke, og ikke minst fredagstrening! 😀
 
Jeg har helt ærlig vært veldig sliten i hele dag, jeg har liksom aldri helt våknet, men det var likevel grei trøkk på dagens økt hvor det ble blant annet frontbøy, markløft og benkpress. Jeg prioriterer baseøvelser (flerleddsøvelser hvor man trener flere muskelgrupper samtidig) først før jeg eventuelt kjører andre “støtteøvelser”, eller mer isolerte øvelser (øvelser som tar mer på bestemte muskelgrupper og bevegelsen går over ett ledd).
video:img7099
video:uten navn
video:img7100

Når det gjelder ShapeUp-shootene så forteller jeg mer om de i morgen!

Ellers så kan dere lese om Side2s test av grønnsakspølser og min mening om pølsene som ernæringsrådgiver her:
Vi har testet grønnsakspølser

Leiv Vidar har kommet med grønnsakspølser som inneholder 30 % grønnsaker, men jeg mener det er viktig å tenke over særlig to ting:

1) Hvor mange gram grønnsaker inneholder egentlig en pølse på 70-80 gram når det er snakk om 30 prosent grønnsaker?…. (I det store og hele mener jeg dette bli minimale mengder….)
OG
2) Det er ikke oppgitt noen informasjon om eventuelle «ekstra vitaminer og mineraler» i næringsinnholdet til grønnsakspølsene, og det store spørsmålet er jo om næringsstoffene fra grønnsakene utgjør noen forskjell når det er snakk om et behandlet produkt. Vi vet at når grønnsaker blir behandlet i for eksempel bearbeidede produkter så vil mengden av ømfintlige vitaminer minske….

Kort oppsummert:
Jeg synes det er helt greit at man spiser pølser innimellom, men jeg synes ikke det er noe poeng i å velge grønnsakspølsene hvis det er økt inntak av grønnsaker man vil oppnå. Produktet fungerer ikke som en erstatning for vanlige grønnsaker.

– Et sunt og variert kosthold avgjøres ikke av ett enkelt produkt eller en enkelt middag, man må se på helheten. Når det er sagt så er det ikke bare pølsene selv som avgjør hvor sunt og næringsrikt pølsemåltidet blir. Mange kan enkelt gjøre pølsemiddagene litt sunnere ved å for eksempel lage sine egne varianter av potetmos, søtpotetmos eller grønnsaksmos som tilbehør, reduser mengden av de fete pølsedressingene, og bruk grove og fiberrike pølsebrød.

Bjørnstad understreker at hun ikke anbefaler grønnsakspølser som en kilde for å spise mer grønnsaker, men det kan være gøy med variasjon for både barn og voksne, sier hun.

– Det beste alternativet er og blir å spise ferske grønnsaker for å være mer sikker på at man faktisk får i seg de gode næringsstoffene fra grønnsakene. Velg pølser basert på smak, og spis heller grønt ved siden av.

– Silje Bjørnstad –

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg