Hjemmelaget kylling i green curry under 10 min

God lørdag!

Jeg elsker asiatisk mat og to av mine absolutt favoritter fra det asiatiske kjøkken er kinesisk biff chop suey og thailandsk green curry med kylling. I dag ble det den sistnevnte til lørdagsmiddag og det er jo superenkelt å fikse sjæl! Som base trenger man jo bare green currypaste og kokosmelk, så er det selvfølgelig også mulig å lage mer avanserte varianter med fiskesaus, limeblader, koriander og så videre. Men jeg synes det funker helt fint med bare kokosmelk og green currypaste, og i dag var kokosmelk-gryta ferdig på under ti minutter. 

Da hadde jeg ferdigstekt kylling som bare var å ha oppi gryta sammen med minimais, vannkastanjer og bambusskudd. Så ble det et par knasende paprikaringer som toppings. 

Jeg bruker alltid vanlig kokosmelk når jeg lager slike gryter eller supper – jeg synes lightvarianten smaker veldig lite, og det er jo kokossmaken som er digg!

Til 250 ml kokosmelk brukte jeg 2 ts green currypaste, 2 bokser minimais, 1 boks vannkastanjer og 1 boks bambusskudd. Pluss kylling da så klart. Du bare rører ut paste i kokosmelka på middels varme, har oppi grønnsakene og ferdigstekt kylling, og lar det hele småputre i 7-8 minutter til alt har blitt varmt.

Mums! Mye smak, mettende og supergodt på en høstlørdag!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg