God onsdag!
Grateng er en superenkel måte å få til en sunn og smakfull hverdagsmiddag på – sleng oppi ingrediensene i en ildfast form (bruk gjerne opp rester fra tidligere middager, oste-stumper, de siste skivene av kjøttpålegget som går ut i morgen og så videre), topp med ost og krydder, sett inn i stekeovnen og så har du alt-i-ett-middagen klar etter 20-40 minutter (avhengig av hva du bruker i gratengen selvfølgelig). I tillegg synes jeg gratenger er en ypperlig måte på å få både små og store til å spise mer grønnsaker – her kan du bruke både grønnsaksrester, og så klart fryseposer og wokposer med ferdigkuttede grønnsaker klar til å helles i formen.
Denne resteformen er enkelt og greit laget av fryste grønnsaker som er kokt opp og deretter blitt til grønnsaksmos med en stavmikser, en bitteliten skvett melk (bruk gjerne fløte) og 1-2 ss smør, stekt kyllingfilet, ost, ketchup og oreganokrydder.
Smakfullt, enkelt og sunt!
Legg ingrediensene lagvis oppp hverandre, topp med ost og krydder/urter. Stek på 180 grader til osten har smeltet.
Server gratengen med for eksempel ferskt brød, fullkornspasta eller ris – hva du enn måtte ha som tilbehør som ikke krever massevis av jobb og tid i en hektisk hverdag.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –