Revet eple i vaffelrøren gir ekstra saftige og søte vafler, perfekt som sunnere kosemat eller dessert!
Jeg brukte følgende:
2 egg
2-2,5 dl melk
1/2 ts bakepulver
1 dl havremel
1 dl grovere mel (jeg brukte grovt sammalt hvete)
1 eple
Dryss av vaniljepulver og kanel
(Tilsett 1 ss sukrin gold hvis du ønsker søtere smak, jeg brukte ikke dette)
Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt eple – la røren svelle i cirka 20 minutter. Bruk et rivjern, riv eplet og tilsett dette i røren like før steking. Stek vaffelplater i et vaffeljern som du smører med smør.
Server med for eksempel vaniljekesam, syltetøy og nøtter.
Disse kan også oppbevares i kjøleskapet og på kvelden kan de nytes som dessertvafler, mens neste dag kan du ta på pålegg og bruke vaflene som matpakke.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Ser godt ut! Har du noen mening om eddik? Leser at noen bruker det i vaflene for å starte “fordøyelsesprosessen” (dvs at det begynne å bryte ned kornet som gjør det lettere å ta opp). Stemmer det?
Ha en fin helg!
Julie