Vafler er et supert alternativ til tradisjonelle brødskiver og knekkebrød, og vafler kan fint brukes til å få sunne og mettende matpakker! Lag vaflene med grovt mel og dropp søtning slik at det blir en mer nøytral smak som passer bedre til ulike type pålegg.
Her er min variant av matpakke-vafler:
1 dl Fibra mel (fullkornshvetemel)
1 dl sammalt hvete fin
1 dl havremel
1 dl havregryn
1,5 – 1 ts bakepulver
2 egg
Cirka 4 dl melk
Litt salt
2 ss smeltet smør
Kardemomme og kanel (kan sløyfes, men smaker superdigg når det er brunost på vaflene!)
Smør til steking
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. La røren svelle i 20 minutter. Stek vafler i et smurt vaffeljern.
Vaflene holder seg godt noen dager i kjøleskap i lukket boks/plastikkpose.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –