Endelig er det 1.desember og hva passer vel bedre enn å kickstarte julemåneden med sunne og smakfulle lapper med julekrydder!
Disse er superenkle og kjappe å lage.
Til en porsjon:
2 egg
1 stor godt moden banan
Cirka 3-4 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
Julekrydder: Kanel, kardemomme, malt nellik, malt ingefær
Mos alt sammen i en blender og stek lapper i litt smeltet smør på lav til middels varme i en stekepanne. Disse kan man fint nyte som de er, eller spis de sammen med for eksempel vaniljekesam og hakkede nøtter, bær, klementinbåter eller hva du måtte ønske.
Tips: Lag størrre porsjoner når du først er i gang, og oppbevar de stekte lappene i kjøleskapet til for eksempel morgendagens frokost eller lunsj, eller når du bare vil ha noe digg som også er næringsrikt.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –