Proteinrike rundstykker med kun tre ingredienser

God fredag!

Mange kjenner til denne oppskriften på proteinrundstykker med cottage cheese, egg og havregryn. Nå har jeg testet å bruke kesam i stedet for cottage cheese og resultatet ble minst like godt og saftig! I tillegg brukte jeg havremel i stedet for havregryn for å få en finere konsistens på rundstykkene.

Disse smeller du sammen på 1-2-3:

Du trenger (jeg slumper jo alltid, men dette er i alle fall cirkamål):
Cirka 300-320 gram mager kesam
4 egg
Cirka 250-300 gram havremel (eller havregryn)

Hvis du ønsker kan du tilsette valgfri smakstilsetning, for eksempeloregano eller annet krydder, hakkede urter, revet parmesan etc.

Ha alt i en bolle, men tilsett litt og litt havremel/havregryn om gangen for å se an konsistensen.

Deigen skal henge sammen, men samtidig være litt klissete. Legg passe store klumper utover et stekebrett ikledd bakepapir og stek rundstykkene på 180 grader i cirka 20 minutter.

Avkjøl og server med rundstykkene med favorittpålegget, til supper, salater eller hva du nå enn måtte ønske.

Supersaftige, næringsrike og mettende!

Enjoy!

God helg 🙂

– Silje Bjørnstad –

5 kommentarer
    1. Tåler ikke så godt kornprodukter, da spesielt havre. Kan jeg bruke noe annet? I såfall hva tror du funker som en erstatter?

    2. Anonym: Hei! Jeg har dessverre ikke noen erfaringer selv med hva som kan fungere som erstatning. Men de første alternativene jeg kommer på som kanskje kan være verdt å teste ut er bokhvetemel (som skal ha en lignende havregrynssmak) eller en slags blanding av for eksempel nøttemel (for eksempel kokosmel/mandelmel)? Sjekk også dette blogginnlegget med en fin oversikt over ulike melvarianter og alternativer: http://lovelyliller.com/stor-oversikt-alternativer-til-hvetemel/

      Lykke til og god baking! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg