God fredag!
Mange kjenner til denne oppskriften på proteinrundstykker med cottage cheese, egg og havregryn. Nå har jeg testet å bruke kesam i stedet for cottage cheese og resultatet ble minst like godt og saftig! I tillegg brukte jeg havremel i stedet for havregryn for å få en finere konsistens på rundstykkene.
Disse smeller du sammen på 1-2-3:
Du trenger (jeg slumper jo alltid, men dette er i alle fall cirkamål):
Cirka 300-320 gram mager kesam
4 egg
Cirka 250-300 gram havremel (eller havregryn)
Hvis du ønsker kan du tilsette valgfri smakstilsetning, for eksempeloregano eller annet krydder, hakkede urter, revet parmesan etc.
Ha alt i en bolle, men tilsett litt og litt havremel/havregryn om gangen for å se an konsistensen.
Deigen skal henge sammen, men samtidig være litt klissete. Legg passe store klumper utover et stekebrett ikledd bakepapir og stek rundstykkene på 180 grader i cirka 20 minutter.
Avkjøl og server med rundstykkene med favorittpålegget, til supper, salater eller hva du nå enn måtte ønske.
Supersaftige, næringsrike og mettende!
Enjoy!
God helg 🙂
– Silje Bjørnstad –
Disse så gode ut 😀 Håper du har en fin dag og får en flott helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og like den på facebook 🙂
Kjempe bra innlegg, du er sunn og veldig flink.
Stå på.
Ser jo kjempe godt ut! Flink du 🙂
Tåler ikke så godt kornprodukter, da spesielt havre. Kan jeg bruke noe annet? I såfall hva tror du funker som en erstatter?
Anonym: Hei! Jeg har dessverre ikke noen erfaringer selv med hva som kan fungere som erstatning. Men de første alternativene jeg kommer på som kanskje kan være verdt å teste ut er bokhvetemel (som skal ha en lignende havregrynssmak) eller en slags blanding av for eksempel nøttemel (for eksempel kokosmel/mandelmel)? Sjekk også dette blogginnlegget med en fin oversikt over ulike melvarianter og alternativer: http://lovelyliller.com/stor-oversikt-alternativer-til-hvetemel/
Lykke til og god baking! 🙂