4 sunne pannekakeoppskrifter

Tjohei!

Dette er en artikkel jeg har skrevet for Akademiet for Personlig Trening som jeg tenkte passet godt her på bloggen også:
 

Sunt og godt
At pannekaker er populært er det liten tvil om. Det finnes utallige pannekakeoppskrifter der ute, og dette er noe både store og små setter pris på. Pannekaker smaker like godt til frokost, lunsj og middag. I tillegg holder pannekaker seg godt i noen timer i en matboks, og er derfor praktisk nistemat når du er på farten. En annen fordel med pannekaker er at du kan variere med ulike ingredienser og smaker, i tillegg til fyll og topping. Og nettopp hvordan du lager pannekakene er med på å avgjøre hvor sunne og næringsrike de blir.

Mange muligheter
For en sunnere og mer mettende pannekake anbefales det å generelt bruke mer av grovmalt mel fremfor finmalt. Prøv deg frem med litt kesam eller cottage cheese for å øke proteininnholdet i pannekakerøra, og har du overmodne bananer til overs er dette perfekt til å lage bananpannekaker! Søtpotetpannekaker eller pannekaker med revet gulrot i røra er også en mulighet. Bruk gjerne bær eller biter av fersk frukt fremfor syltetøy som topping. Sammen med vaniljekesam eller cottage cheese får du et komplett pannekakemåltid. I matpakken kan du fylle opp pannekakene med for eksempel magert kjøttpålegg, spekeskinke, smøreost eller osteskiver.

Tips til fire smakfulle og sunne pannekaker:

Bananpannekaker
1-2 porsjoner
1 godt moden banan
2 egg
1-2 ss havregryn
1-2 ss cottage cheese
Kanel og kardemomme hvis ønskelig

Ha alle ingrediensene i en blender. La røren svelle i minst en halvtime. Stek middels store lapper i en stekepanne på lav varme med litt smør.

Havrepannekaker
3 middels store pannekaker
2 dl havregryn/havremel
2 egg
½ ts bakepulver
1,5 – 2 dl melk

Ha alle ingrediensene i en blender. La røren svelle i minst 10-15 minutter før du steker pannekaker på lav til middels varme i en stekepanne med litt smør.

Grove pannekaker
Til cirka 3 porsjoner
Cirka 4,5 – 5 dl melk
4 store egg
1 dl havregryn
Cirka 4 dl grovt mel
1 klype salt

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i 10-15 minutter. Stek pannekaker på lav til middels varme i en stekepanne med litt smør.

Proteinpannekaker
2 porsjoner
3 egg
2 eggehviter
2 ss havregryn
1/2 boks cottage cheese
0,5 dl melk
En klype salt
Kanel
Kardemomme

Ha alle ingrediensene i en blender. Stek middels store lapper i en stekepanne på lav varme med litt smør.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg