Treningstrender 2018

God onsdag!

De siste 12 årene har American College of Sports Medicine publisert sin liste med treningstrender for det kommende året. Forfatterne bak listen sender ut elektroniske spørreskjema til tusenvis av fagpersoner fra flere forskjellige land. 4000 treningseksperter har delt sine meninger om hva de tror blir de største trendene for 2018 når det gjelder trening og fysisk aktivitet, og hele resultatet finner du her.

Listen er hovedsakelig basert på trender for det amerikanske markedet, men det er uansett liten tvil om at også andre land påvirkes av treningstrendene i USA! I fjor var det bærbare teknologiske enheter som havnet på førsteplass på listen. I år har dette punktet flyttet seg ned til plass nummer tre, mens det er treningskonseptet HIIT som troner på toppen. På andreplass finner vi gruppetrening, som i fjor var på en sjetteplass.

HER ER TOPP 10:

1) HIIT
HIIT står for Høy Intensiv Intervall Trening. Dette blir sett på som en tidseffektiv treningsform hvor man trener korte og intensive intervaller, for eksempel i en sirkeløkt.

2) Gruppetrening
Konseptet gruppetrening har eksistert i flere tiår og ifølge treningsekspertene vil det bare bli mer og mer populært det kommende året. I 2016 ble gruppetrening rangert som nummer 20 på samme liste. I fjor var konseptet plassert som nummer 6, mens det i år er kommet opp på en andreplass.

3) Bærbare teknologiske enheter
Ulike apparater som smartklokker, pulsmålere og håndholdte GPS er eksempler på utstyr som har blitt et viktig verktøy og hjelpemiddel for mange. 

4) Kroppsvekttrening 
Trening hvor man trener med sin egen kropp som motstand er blitt en populær treningsform både her i Norge og i andre land.

5) Styrketrening
Trening for å øke styrke og muskelmasse er populært blant både menn og kvinner. Man ser også at å løfte vekter blir mer og mer populært i treningsprogrammer for blant annet pasienter med stoffskifteproblemer og i rehabiliteringstrening.

6) Utdannede og sertifiserte treningscoacher
Kunder vil ha treningsekspertise med utdannelse, samtidig som flere og flere trenere søker mer kunnskap som bidrar til å øke kompetanse og forståelse innenfor treningssjangeren. I dag finnes det mange ulike kurs og utdanninger som tar for seg treningslære og fysisk aktivitet. 

7) Yoga
Denne treningsformen er for mange en aktivitet som gir avkobling og en indre ro, samtidig som du kan få trent styrke og smidighet.

8) Personlig trening
Det er stor etterspørsel av personlige trenere, både fra enkeltpersoner og fra bedrifter. En personlig trener skal kunne kartlegge ditt utgangspunkt, dine mål, og dermed finne ut av dine behov for å tilpasse et helhetlig og individuelt opplegg.

9) Trening tilpasset seniorer
Treningsprogram rettet mot eldre er viktig for å sikre trygge aktiviteter som bidrar til økt livskvalitet og bedre funksjonalitet i hverdagen.

10) Funksjonell trening
Dette blir gjerne omtalt som trening med fokus på øvelser som gjør deg sterkere og i bedre stand til å takle hverdagslige utfordringer og aktiviteter. Viktige stikkord er forbedring av balanse, styrke, kraft og koordinasjon.

 

Jeg personlig kommer til å fortsette med styrketrening med innslag av kondisjon som vanlig (of course… hehe), men jeg har også perioder hvor jeg liker å teste ut nye øvelser og treningstyper fordi 1) kroppen trenger variasjon og 2) jeg synes det selv er gøy med nye utfordringer!

Nå for tiden har jeg for eksempel begynt å trene litt mer spenst og ekplosivitet ved å kjøre øvelser som box jumps, kettlebell swings og enarms hantel-rykk 😀

BcAsO6ZBN0d

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg